BLOG

Almanya Turistik İşveren Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?

A -A +
Almanya Turistik İşveren Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?

Avrupa'nın gözbebeği konumundaki Almanya sanayisi gelişmiş, güçlü ve son derece modern bir ülkedir. Bu sebepten dolayı pek çok kişi, Almanya'ya gitmeyi istemektedir. Ekonomik ve kültürel açıdan bulunduğu kıtanın adını en çok duyurmuş ülkesi olan Almanya entelektüel olarak da son derece güçlüdür. Ayrıca ülke, Avrupa Birliği’nin kurucu ülkelerinden biri olma özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda da müzik, edebiyat ve sanat konusunda pek çok dahiyi ortaya çıkarmıştır. Özellikleri saymakla bitmeyecek bu güçlü ülkeye gitmenin pek çok yolu vardır. Bu yollardan ve vize türlerinden biri de Almanya turistik işveren vizesidir.

Almanya Turistik İşveren Vizesi

Eğer Almanya’ya ticari nedenlerin dışında turistik amaçlarla seyahat etmeyi planlayan bir işverenseniz, başvuracağınız vize türü Almanya turistik işveren vizesidir. Bu vize başvurusunda bulunmak için bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Evraklarınızı eksiksiz hazırlamanız, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması ve uzun süreli vize alabilmeniz oldukça açısından önemlidir. Turistik işveren vizesi alırken, vize türü ile ilgili belgelerinizi doğru şekilde sunmadığınız takdirde vizenizin olumsuz sonuçlanması muhtemeldir.

Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Bir işveren olarak Almanya ziyaretiniz için turistik vize başvurunuzda hazırlayacağınız evraklar arasında;

Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği,

Şahsi veya şirket banka dökümü (son 3 aya ait hesap hareketlerini göstermelidir),

Sahibi olduğunuz işyerinin ticaret gazetesi kaydı,

Oda sicil kaydı,

Vergi levhası,

Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi vb. belgeler yer almaktadır.

Schengen ülkelerinin talep ettikleri belgeler benzer olmakla birlikte bazı önemli ayrıntılar farklılık gösterebilir. Ve talep edilen belgeler yanlış bir kategori altında veya eksik bir şekilde hazırlandığı takdirde vize başvurunuz reddedilebilir.

Almanya Turistik İşveren Vizesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Almanya, vize konusunda katı prosedürler uygulasa da, Türkiye olan ilişkilerinden dolayı, Türk vatandaşlarına kolay vize veren ülkelerdendir. Almanya turistik işveren vizesi alırken nelere dikkat edilmeli sorusuna gelecek olursak, bu durumun bir kaç titiz detayı bulunmaktadır. Öncelikle sizden istenen belgeler eksiksiz bir şekilde hazırlanıp ilgili konsolosluğa iletilmelidir. Mülakatlarda kendinizi net bir şekilde anlatmalı ve seyahat amacınızı açık bir şekilde dile getirmelisiniz.

Vize konularında hata yapmamak ve maddi-manevi kayıpların önüne geçmek için, tüm konsolosluklar profesyonel bir yardımın önemini vurgulamaktadır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek gereken profesyonel desteği alabilirsiniz. Uzman vize danışmanlarımız size bu konuda en sağlıklı yolu göstereceklerdir.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.