BLOG

Almanya Turistik Öğrenci Vizesi Almanın Püf Noktaları

A -A +
Almanya Turistik Öğrenci Vizesi Almanın Püf Noktaları

Ülkemizde veya yurtdışında eğitim gören öğrencilerin çoğu Almanya’yı ziyaret etmeyi istemektedirler.. Bunun arkasında yatan temel sebeplerden birisi Almanya’nın kültür alanında fazlasıyla gelişmiş bir ülke olmasıdır. Almanya, öğrencilerin kendilerini entelektüel anlamda beslemesine olanak sağlayan önemli ve güçlü bir merkezdir. Aynı zamanda bu ülke, özellikle teknik ve mühendislik alanlarda eğitim gören öğrenciler için büyük bir tecrübe fırsatını bünyesinde barındırır diyebiliriz.

Almanya’yı ziyaret edecek öğrenciler aynı zamanda bu ülkenin eğitim sistemini gözlemleyebilirler. Bu sayede kendi okullarında rakiplerine karşı öne geçecek akademik avantajı da yakalayabilirler. Bunun yanı sıra, Almanya’ya gidecek olan öğrencilerin en önemli avantajlarından birisi de toplum düzeni açısından dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birisini görme fırsatına erişmektir. Türk nüfusun da son derece yoğun olduğu Almanya’ya gitmek isteyen öğrenciler Almanya turistik öğrenci vizesi adlı vizeyi edinmek durumundadırlar.

Almanya Turistik Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Turistik bir amaçla Almanya’ya gitmek isteyen öğrenciler, Almanya’dan bir Schengen vizesi almak zorundadırlar. Bunun için de öğrencilik durumlarını ve maddi yeterliliklerini ispatlayan belgeleri hazırlayarak Schengen vizesi başvurusunda bulunmalıdırlar. Çoğu öğrenci eğitim görmeleri sebebiyle iş hayatında faal bir rol almazlar. Bu sebepten dolayı da seyahatlerini karşılayacak bir sponsor göstermeleri kendilerinden beklenir. Söz konusu sponsorlar aile bireyleri veya yakınları olabilir.

Sponsor Destekli Vize Başvuruları

Sponsor destekli vize başvuruları, sponsorun çalışma durumuna göre talep edilen belgelerin de vize başvurusuna eklenmesini gerektirir. Eksik veya hatalı bir evrak teslim etme durumunda başvurunuzun olumsuz sonuçlanma ihtimali çok yüksektir. Seyahat amacınızı doğru belirtmeniz de faydanıza olacaktır.

Almanya Turistik Öğrenci Vizesinde Profesyonel Yardım

Profesyonel ekibimizin yardımıyla vize başvurunuzu hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Vize başvurularınızın onaylanması sonucunda alacağınız her vize size referans olacaktır.

Eğer ilk defa Schengen vizesi başvurusu yapıyorsanız parmak izi vermeniz gereklidir. Verdiğiniz parmak izi ise 5 yıl boyunca geçerli olacaktır. Bir defa parmak izi verdikten sonra ekibimiz siz olmadan da vize başvurularınızı gerçekleştirebilmektedir.

Öğrencilerin Almanya Turistik Vizesine Başvururken Hazırlaması Gereken Belgeler Nelerdir?

  • Öğrenci belgesi
  • Sponsor gelir beyanı
  • Uçak bileti
  • Varsa davetiye mektubu
  • Dilekçe

Vize başvurusu sırasında öğrenci belgenizin, sponsorunuzun gelir beyanının, uçak bileti rezervasyonunuzun, aile gelir beyanınızın, varsa belediye onaylı davetiye mektubunuzun, davet eden kişinin şahsi banka dökümünün (minimum 3.000 TL bakiye bulunmalıdır) ve Almanya Konsolosluğu’na hitaben yazılmış dilekçenizin yanınızda olması gereklidir.

Schengen ülkelerinin talep ettiği belgeler farklılık gösterebilir bundan dolayı da eksiksiz ve hatasız bir şekilde belge hazırlanması vize alma süreciniz için çok önemlidir.

Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek Almanya turistik öğrenci vize işlemlerinizi en sağlıklı şekilde alabilirsiniz. Detaylı bilgi ve destek için vize uzmanlarımızla görüşmeniz,vize alım sürecinizde oldukça fayda sağlayacaktır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.