BLOG

Almanya ve İtalya Vize Başvuru Merkezi iDATA: Doğrular ve Yanlışlar

A -A +
Almanya ve İtalya Vize Başvuru Merkezi iDATA: Doğrular ve Yanlışlar

Vize başvurusu söz konusu olduğunda, ne kadar ülke varsa o kadar farklı prosedür olduğunu söylemek mümkündür. Her ülke vize uyguladığı devletlerin vatandaşlarını kabul etmek adına kendi egemenlik haklarını kullanarak çeşitli kriterler belirlemekte, ziyaretçilerden bu kriterlere harfiyen uymalarını beklemektedir. Bazı ülkelerin vize kriterleri daha katıyken bazıları ise daha rahat koşullarda vize vermektedir. Bu başvurular konsolosluklar tarafından değerlendirilmekle birlikte bazı ülkeler başvuru süreçlerinde yetkili kuruluşlarla birlikte çalışarak vize başvurularını bu kuruluşlar aracılığıyla kabul ederler.

Uyguladıkları ortak vize rejiminden dolayı vize prosedürleri birbirine görece benzeyen bazı Schengen Topluluğu ülkeleri ortak yetkili merkezlerle çalışırlar. Örneğin, Türkiye’de Almanya ve İtalya vize başvurularını kabul etmeye resmen yetkili tek kuruluş iDATA adlı kuruluştur. Doğrudan bu devletlerle işbirliği içinde hareket eden iDATA, Almanya ve İtalya diplomatik misyonlarının vize sürecindeki başvuru ihtiyaçlarını karşılamaktadır. www.idata.com.tr bu kuruluşun tek resmi web sitesidir. 

Dolayısıyla, profesyonel vize danışmanlık firmaları da müşterilerinin vize başvurularını yine bu merkezler aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Ancak ne yazık ki bazı kötü niyetli kişiler, vize başvuru sürecinde iDATA kuruluşunun bizzat temsilcileri gibi davranarak bu alanda deneyimsiz kişileri maniple etmekte, iDATA yetkilileri olduklarını iddia ederek başvuru sahiplerinin kişisel ve özel bilgilerine erişmekte, çeşitli masraflar adı altında ücret talep etmekte, pek çok kişi bu nedenle maddi ve manevi kayıp yaşamaktadır. Bu kişilerin profesyonel vize danışmanlığı firmalarının itibarını zedeleyerek toplumun bu danışmanlık hizmetine güvenini sarsması da pek çok uzun vadeli problemi beraberinde getirmektedir. 

6 yıldan uzun süredir yurtdışı danışmanlık hizmetleri sektöründe güvenle ve tam müşteri memnuniyetiyle faaliyet gösteren Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı olarak, takipçilerimizi bu kötü niyetli faaliyetlere karşı uyarmayı bir borç biliyoruz. 

Eğer Almanya ve İtalya vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız, tüm vize başvurularınızı doğrudan iDATA’dan randevu alarak bizzat gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada aklınızda “vize danışmanlık firmaları ne işe yarar” gibi bir soru belirmiş olabilir. Ancak bu süreçte doğru bir danışmanlık hizmeti almak, değişen vize prosedürleri hakkında bilgi sahibi olmak, doğru bir evrak ve başvuru yönetimiyle vize alma şansınızı artırmak, yapacağınız seyahatlerde konaklama, uçak bileti, zorunlu seyahat sigortası gibi konularda ücretsiz danışmanlık almak ve çeşitli indirimlerden yararlanmak isterseniz Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nı tercih edebilirsiniz. Bugüne kadar binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden uzman danışmanlarımız, makul bir danışmanlık ücreti kapsamında tüm başvuru sürecini sizin adınıza takip edip yürüterek ve ihtiyaç duyduğunuz hukuki konularda danışmanlık sunarak tasarruf etmenizi sağlayabilirler. 

Almanya ve İtalya Schengen vize başvurusu hakkında ayrıntılı bilgi almak için bize Ankara, İstanbul veya İzmir ofislerimizden veya Canlı Destek Hattımızdan ulaşabilir, dilerseniz randevu alarak tecrübeli danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.