BLOG

Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

A -A +
Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biri olan Almanya'ya pek çok şekilde gitmek mümkündür. Dolayısıyla Almanya vize türleri çeşitlilik göstermektedir. Eğer Almanya'ya turistik bir ziyaret gerçekleştirmek istiyorsanız, başvurmanız gereken vize türü Almanya turistik vizesidir. Vize türleri, seyahat tipinize ve gelir durumunuza göre değişkenlik gösterdiği için sizden istenen belgeler de buna paralel olarak değişkenlik gösterecektir. Bu durumda dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, istenilen belge ve evrakların eksiksiz bir şekilde ilgili konsolosluğa sunulmasıdır. Peki Almanya vize başvurusu nasıl yapılır?

Almanya Vize Başvuru Detayları Ve Süreci

Almanya; Schengen bölgesinde bulunduğundan dolayı, ülkeye herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. (Diplomatik/yeşil pasaport sahibiyseniz bazı prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz.) Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest bir şekilde dolaşma ve giriş-çıkış yapma hakkı tanıyan bir izin belgesidir. Ve oldukça önemli bir vize türüdür. Yani bu vizeyi alıp Almanya’ya seyahat ettikten sonra Schengen bölgesinde bulunan diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. Fakat burada da dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır. Almanya vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Almanya’dan giriş yapmanız çok önemlidir.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, sizden istenen evraklar gelir ve seyahat durumunuza göre değişkenlik gösterecektir. Ancak yine de öncesinde hazırlamanız gereken bir takım evraklar bulunmaktadır. Bu evraklar, her vize başvurusunda bulundurmanız gereken evraklardır. Kısaca her vize başvurusunda mutlaka bulundurmanız gereken belgelerden bahsedelim:

Pasaport, (Mümkün olduğunca yeni olmalıdır.)

Vize başvuru formu,

Vize talep dilekçesi,

Biometrik fotoğraf (Son üç ay içinde çekilmiş olmalıdır.)

Rezervasyonlar ve uçak biletleri,

Seyahat sağlık sigortası,

Nüfus kayıt örneği,

İkametgah belgesi ve

Kimlik fotokopisidir.

Almanya turistik vize kapsamında daha detaylı ve sağlıklı bilgi almak ya da başvuru yapmak için talep formunu doldurabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde bizi ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz hemen şimdi online iletişim formundan bize ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz. Uzman vize danışmanlarımız en kısa sürede size geri dönecektir.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.