BLOG

Almanya Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

A -A +
Almanya Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Dünyanın 4. büyük ekonomisi olan Almanya; Avrupa'nın da en kıymetli ülkelerinden biridir. Yoğun Türk nüfusunun yaşadığı ülkeye, Türkiye'den bir hayli göç yapılmaktadır. Bunun en büyük sebebi elbette Almanya'nın bünyesinde barındırdığı koşullar ve imkanlardır. Özellikle iş fırsatlarının bir hayli olduğu Almanya'ya vize başvurusu nereden yapılır?

26 Ülkeye Serbest Dolaşım: Almanya Vizesi

Almanya, bir Schengen ülkesi olduğundan dolayı Alman vizesi ile Avrupa'da tam 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşabilirsiniz. Schengen vizesi, 1985 yılında Schengen kasabasında Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında imzalanan, daha sonra çoğu Avrupa ülkesini kapsamı altına alan bir serbest dolaşım anlaşmasıdır. Toplamda 26 ülkenin dahil olduğu bu anlaşmaya tabi ülkelerden birine gittiğinizde diğer ülkelere pasaport kontrolüne takılmadan seyahat edebilirsiniz. Almanya vizesi ile giriş yapabileceğiniz ülkeler sırayla; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre’dir.

Vize Başvurusu Ve Başvuru Merkezleri

Almanya vize başvurusunu bireysel olarak  Alman Konsolosluğu'na yapabilirsiniz. Ancak son derece titiz detayları bünyesinde barındıran Almanya Schengen vizesi başvurularını yetkili vize merkezleri aracılığı ile yapmanız sizin için olumlu bir adım olacaktır. Vize başvuru sürecinin en önemli noktalarından biri, ilgili ülkenin konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin doğru ve eksiksiz hazırlanmasıdır. Bu belgeler arasında vize talep dilekçesi, pasaport, biyometrik fotoğraf, gelir durumunuzu belgeleyen dokümanlar vs. bulunmakta olup hepsinin ilgili ülkenin talep ettiği formata göre hazırlanması gerekmektedir. Bu noktada, reddedilen başvuruların büyük bir bölümünün eksik-hatalı evraklarla yapılan başvurular olduklarını hatırlatmak isteriz. Aynı zamanda, randevuyla başvuru kabul eden ülkelerde vize başvuru randevusunun doğru zamanda ve doğru şekilde alınması da dikkatle yönetilmesi gereken bir süreçtir, her konsolosluğun işleyiş süreci birbirinden farklı olup vize başvurusu bu süreler dikkate alınarak seyahat tarihinden makul bir süre önce başlatılmalı, randevu kaydı da buna göre oluşturulmalıdır.

Alanında uzman vize danışmanlarımız ile konu hakkında görüşmek ve bilgi almak için bize online iletişim formundan yazabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.