BLOG

Almanya Vize Davetiyesi Nedir?

A -A +
Almanya Vize Davetiyesi Nedir?
Avrupa Birliği’nin kurucu ortaklarından ve en büyük ülkelerinden biri olan Almanya Federal Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra en popüler göç destinasyonudur. Batı Avrupa’da bulunan Almanya, yürüttüğü göç politikaları sayesinde etnik çeşitliliğe sahip, çok kültürlü bir ülkedir. 
 
Almanya ve Türkiye arasında uzun yıllardır süregelen ticari, sosyal ve kültürel etkileşimler, Türkiye’nin Almanya’ya çeşitli sebeplerle seyahat etmesine sebep olmaktadır. Almanya’da yaşayan en büyük azınlık Türklerdir. Türkiye’de çok sayıda kişinin Almanya’da yaşayan bir akrabası, aile bireyi, arkadaşı olabilmektedir. Bu nedenle Türkiye’den Almanya’ya seyahatte en çok aile-arkadaş ziyareti amaçlanmaktadır. 
 
Almanya Avrupa Birliği’nin yanı sıra Schengen Bölgesi’ne de dahil bir ülkedir. Dolayısıyla Almanya’ya herhangi bir amaçla seyahat edecek vatandaşların vize almaları gerekmektedir. Resmi pasaport sahipleri ise (Hususi, Hizmet ve Diplomatik) 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan
konaklamalı seyahatlerinde vizeden muaf tutulurlar. 
 
Almanya’ya aile-arkadaş ziyareti için vize başvurusunda bulunacak kişilerin standart evraklara ek olarak beyan edebildikleri bir davet-istek mektubu bulunmaktadır. Bu vize daveti, Almanya Belediyesi onaylı bir davetiyedir. Almanya'ya davet eden kişi Alman vatandaşı ise davetiye, davet eden kişinin dilekçe ve pasaport fotokopisi ile birlikte ibraz edilmelidir. Davet eden kişi orada oturum iznine sahip yabancı durumunda ise Almanya'da ikamet ettiği bölgedeki belediyeden onaylı davetiyeyi, kimlik bilgileri ve dilekçe ile birlikte göndermesi gerekmektedir. 
 
Aile-akraba ziyareti vizesi için gerekli diğer evraklar, mesleğinize göre değişiklik göstermekle birlikte genel olarak, gelir beyanı (hesap dökümü), konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi şeklindedir. Sorunsuz Almanya Schengen Vizesi almak için bu alanda tecrübeli ve uzman danışman kadrosuna sahip Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’ndan yardım alabilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofisleri ziyaret ederek danışmanlarla birebir görüşebilir, ihtiyacınız olan tüm bilgiyi alabilir ve vizenizde belirtmeniz gereken transfer, konaklama ve seyahat sağlık sigortası rezervasyonlarınız hakkında ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.