BLOG

Almanya Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

A -A +
Almanya Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Türkiye'den ciddi miktarda göç alan Almanya, bugün pek çok kişinin ziyaret ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Dünya'nın 4. büyük ekonomisi olmasından dolayı ülke, aynı zamanda pek çok kişinin yaşamak istediği bir ülkedir. Almanya Schengen bölgesinde bulunduğundan dolayı, ziyaretçilerin buraya gitmeden önce, Almanya Schengen vizesine başvuruda bulunması çok önemlidir. Vize türleri seyahat amacına göre değiştiği için uygun başvuru yapmak vize sürecinin bir diğer önemli unsurudur. Peki Almanya vize işlemleri ne kadar sürer?

Almanya Vize Süreci

Almanya, zor vize veren ülkelerden biri gibi görünmektedir. Bunun en büyük sebebi elbette ülkenin siyasi ve diplomatik konumudur. Ancak Almanya, özellikle Türkiye ile olan yakın ilişkilerinden dolayı, ülkemiz vatandaşlarına kolay vize veren ülkelerin başında gelmektedir. Yine de vize sürecinde dikkatli ve hassas davranmak çok önemlidir. Zira Schengen vizesi süreci başlı başına titiz prosedürleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu konuda yapılabilecek en akıllıca davranış, profesyonel bir yardım ile Almanya vize sürecini uzman vize danışmanları ile birlikte yürütmektir. Yapacağınız en ufak bir hata vizenizin reddine sebep olabilmekte ve sizi de maddi ve manevi kayıplara sürükleyebilmektedir.

Almanya Vize Süresi

Almanya vizesinin çıkış süreci, vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin aile birleşimi vizesinin çıkış süreci ile turistik vizenin çıkış süreci elbette aynı değildir. Ancak ortalama 15 gün içerisinde Almanya vizeniz sonuçlanabilmektedir. Ayrıca Almanya vizesi için ekspres vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. Ekspres vize; gideceğiniz ülkenin gidiş süresine  çok az bir vakit kala hızlı bir şekilde başvurulup bir kaç gün içerisinde alınan vize türüdür. Vize süreleri hakkında en doğru bilgiyi öğrenmek ve başvuruda bulunmak için uzman vize danışmanlarımızdan yardım talep edebilirsiniz.

Almanya Vize Reddi

Almanya vize başvurunuz reddedildiyse, doğru bir stratejiyle tekrar başvuru yapabilirsiniz! Vize reddi üzerine yapılan tekrar başvurularda en öncelikli konu, eksik-hatalı evrakların tamamlanması ve bunun ardından size özel durumların açık, doğru ve net bilgi ve belgelerle açıklandığı yeni bir dilekçeyle başvuru dosyanızın tekrar hazırlanmasıdır. Profesyonel vize danışmanlığı, tam da bu noktada devreye girmektedir. Uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.