BLOG

Almanya Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

A -A +
Almanya Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Türk vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkelerden biri olan Almanya, Avrupa Birliği ve Schengen Topluluğu’nun kurucu üyelerinden biri olması itibariyle Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Schengen vize rejimi olarak bilinen bu kapsamda vize alan kişiler, 26 Avrupa ülkesinde serbest dolaşım hakkına sahiptir. Sağladığı bu ayrıcalık nedeniyle de Almanya vizesi en çok başvurulan vizelerden biridir.

Bu popülerliği nedeniyle, Almanya Schengen vizesi titizlikle değerlendirilen prosedür ve işlemler sonucunda verilir. Almanya Konsolosluğu, Schengen vize başvurusu kapsamında sizden pek çok bilgi ve belge talep edecek, vize başvurunuzun onaylanması bu bilgi ve belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde iletmenize bağlı olacaktır. Eğer “Almanya vizesi alırken nelere dikkat etmeli” diye merak ediyorsanız, ihtiyaç duyabileceğiniz bilgileri sizler için derledik. 

1.    Pasaport

Almanya vizesi alırken pasaportunuzun son 10 yıl içinde çıkarılmış olmasına dikkat etmelisiniz. 10 yıldan eski pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmez. Ayrıca, pasaportunuz Almanya seyahatinizin bitişinden itibaren en az 6 ay süreyle geçerli olmalıdır. Vizenizin damgalanabilmesi için pasaportunuzda en az iki boş sayfa bulunmalıdır. Bununla birlikte, hizmete özel yeşil, siyah ve gri pasaport sahipleri 90 güne kadarki seyahatlerinde Almanya’ya vizesiz seyahat edebilirler. Ancak umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri Schengen vizesi için başvuru yapmak durumundadır.

2.    Parmak izi uygulaması

2014 yılında yürürlüğe giren prosedür uyarınca, Schengen vizesi için ilk kez başvuru yapanların konsolosluğa bizzat gelerek parmak izi vermeleri gerekmektedir. Vereceğiniz parmak izi 5 yıl geçerli olacağından dolayı sonraki vize başvurularınızda konsolosluğa gitmeden gerek kalmadan başvuru evraklarınızı iletebilirsiniz.

3.    Vize kategorisi

Almanya vize başvurularında doğru kategoriden başvuru yapmak çok önemlidir. Almanya’da 90 günden kısa süreyle konaklayacaksanız C tipi, konaklama süreniz 90 günü aşacaksa D tipi vize kategorisine başvurmalısınız. Özellikle Almanya aile birleşimi, eğitim ve çalışma vizeleri bu kategoride değerlendirilmektedir. 

4.    Maddi durumunuzu gösteren belgeler

Almanya Konsolosluğu vize başvuru sahiplerinin gelir ve maddi durumlarını gösteren belgeleri talep etmektedir. Bunun amacı, Almanya seyahatinizi karşılayacak maddi güce sahip olup olmadığınızı tespit etmektir. Eğer çalışmıyorsanız veya öğrenciyseniz, yani seyahat ve konaklama masraflarınızı bizzat karşılayamayacak durumdaysanız, Almanya seyahatiniz için sponsor göstermeniz gerekecektir. Bu durumda sponsorunuzun gelir ve maddi durumunu gösteren belgeler başvuru dosyasına eklenmelidir. Varsa üzerinize veya sponsorunuzun adına kayıtlı araç ruhsatı, gayrimenkul tapusu gibi belgeler de ibraz edilmelidir.

5.    Schengen vize formu ve başvuru dilekçesi

Almanya vize başvurusu yaparken talep edilen belgeler arasında Schengen vize başvuru formu ve başvuru dilekçesi de yer alır. Schengen vize formu tamamen doğru ve eksiksiz bilgilerle doldurulmalı, vize başvuru dilekçesi ise Almanya Konsolosluğu’na hitaben yazılmalı ve seyahat amacınızı, seyahat planınızı ve varsa size dair özel durumları akıcı ve net bir üslupla açıklamalıdır. Bu iki belge başvurunuzun sonucu açısından belirleyici niteliktedir.

6.    Başvuru merkezi

Almanya vize başvurularınızı yetkili vize merkezleri veya aracı firmalar aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Almanya Schengen vize başvurularında bireysel başvuru yapmak mümkündür. Ancak başvuru sürecinin karmaşıklığı ve zaman zaman güncellenen vize prosedürleri nedeniyle, profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almanız konsolosluklar tarafından da önerilmektedir. 

Almanya vize başvurularınızı tam yetkili TÜRSAB A grubu acente statüsündeki firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Uzman vize danışmanlarımız Almanya seyahatiniz için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, Schengen vize işlemlerini sizin adınıza yürüterek takibini yapıp hızla sonuçlandıracaktır. Ayrıca, Schengen vize başvurusunu ilk kez yapıyorsanız, ekibimizden bir kişi parmak izi işlemleri esnasında size refakat edecektir. Almanya seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz seyahat sigortası, uygun fiyatlı uçak bileti, konaklama rezervasyonu gibi konularda da ücretsiz danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Bize Ankara veya İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.