BLOG

Almanya Vizesi Almak İçin Başvuru Yapabileceğiniz Merkezler

A -A +
Almanya Vizesi Almak İçin Başvuru Yapabileceğiniz Merkezler

Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biri olan Almanya, bugün pek çok kişinin ziyaret ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Avrupa Birliği’nin kurucu ortaklarından ve en büyük ülkelerinden biri olan Almanya Federal Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devleti’nden sonra en popüler göç destinasyonudur. Batı Avrupa’da bulunan Almanya, yürüttüğü göç politikaları sayesinde etnik çeşitliliğe sahip, çok kültürlü bir ülkedir. Ekonomik ve siyasi yapısından dolayı oldukça güçlü bir ülke olan Almanya'ya gitmek için vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Peki Almanya vizesi almak için başvuru yapabileceğiniz merkezler hangileridir?

Almanya Schengen Vizesi İle Tam 26 Ülkeyi Ziyaret Edebilirsiniz

Başvuru merkezleri hakkında bilgilendirme yapmadan önce, Almanya Schengen vizesi hakkında daha detaylı bilgi verelim. Almanya bir Schengen bölgesi ülkesi olduğundan dolayı Almanya vizeniz ile tam 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşma hakkına sahip olursunuz. Schengen vizesi  Avrupa’daki 26 ülke arasında serbest dolaşım hakkı sağlayan oldukça kapsamlı ve işlevsel bir vizedir. Bu ülkeler; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre’dir. Almanya girişli Schengen vizesi aldığınızda ilk önce Almanya’ya ayak basma şartı ile bu 26 ülke arasında vize geçerlilik süreniz boyunca seyahat edebilirsiniz. Çok girişli Schengen vizesi almanız halinde Schengen bölgesinden çıkış yapsanız dahi vize geçerlilik süresi içinde tekrar girebilirsiniz.

Davetiye İle Almanya'ya Gitmek

Almanya’ya  vize başvurusunda bulunacak kişilerin standart evraklara ek olarak beyan edebildikleri bir davet-istek mektubu bulunmaktadır. Bu vize daveti, Almanya Belediyesi onaylı bir davetiyedir. Almanya'ya davet eden kişi Alman vatandaşı ise davetiye, davet eden kişinin dilekçe ve pasaport fotokopisi ile birlikte ibraz edilmelidir. Davet eden kişi orada oturum iznine sahip yabancı durumunda ise Almanya'da ikamet ettiği bölgedeki belediyeden onaylı davetiyeyi, kimlik bilgileri ve dilekçe ile birlikte göndermesi gerekmektedir.

Almanya Vizesi İçin Güvenebileceğiniz Bir Yer: Re-vize

Almanya2nın siyasi ve ekonomik konumundan dolayı güçlü bir ülke olduğundan yukarıda bahsetmiştik. Dolayısıyla ülkeye alınacak herhangi bir vize türü, oldukça sıkı prosedürler gerektirmektedir. Bu yüzden konsolosluklar dahi artık profesyonel bir yardımın gerekliliğini öne sürmektedir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, alanında kendini uzmanlaştırmış deneyimli vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.