BLOG

Almanya Vizesi Geç mi Çıkıyor?

A -A +
Almanya Vizesi Geç mi Çıkıyor?

Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biri olan Almanya, bugün pek çok kişi tarafından ziyaret edilmek ve yaşamak istenen ülkelerin başında gelmektedir. Hem sosyal devlet oluşu, hem de büyük bir ekonomik gücü bünyesinde barındırması ile Almanya, adeta fırsatlar ülkesidir diyebiliriz. Almanya'ya gitmek her ne kadar zor bir süreç gibi gözüküyor olsa da, ülkeye gidebilmenizin pek çok yöntemi var. Ayrıca ziyaretçiler, Almanya'nın sıkı vize prosedürlerinden dolayı, vizenin geç çıktığını düşünebilmektedir. Ancak Almanya vizesi zor ve geç çıkan bir vize değildir.

Almanya Schengen Vizesi Ve Detayları

Schengen bölgesinde bulunduğundan dolayı, Almanya’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir.  Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir, yani bu vizeyi alıp Almanya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. Almanya vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Almanya’dan giriş yapmanız çok önemlidir. Peki vizeler kaç günde çıkmaktadır?

Almanya vizenizi seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre seçeceğiniz kategoriden alabilirsiniz. Vize türleri çeşitlilik gösterdiğinden dolayı, çıkış süreçleri de değişkenlik gösterecektir. Bu nedenle, seyahat amacınıza uygun başvuru yapmanız çok önemlidir. Uygun başvuru, ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, Almanya konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir.

Peki Almanya Schengen Vizesi İle Hangi Ülkelere Giriş Yapabilirim?

Almanya seyahatiniz için aldığınız Schengen vizesi dahil olduğu ülkeler arasında seyahat serbestliği sağlar. Bu demektir ki vize süreniz içerisinde Avrupa’nın pek çok ülkesine ayrıca vize almadan gidebilirsiniz. Peki hangi ülkeler bu seyahat serbestliğine dahildir? Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre Schengen bölgesine dahil olan ülkelerdir. Bu ülkelere Alman Schengen vizesi ile giriş yapmanız mümkündür.

Vize süreçlerinde herhangi bir problem yaşamamak ve vizenizi en kısa sürede olumlu bir şekilde sonuçlandırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.