BLOG

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

A -A +
Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Avrupa'nın güçlü ülkelerinden biri olan Almanya, bir Schengen ülkesidir. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Almanya Federal Cumhuriyeti, uzun ve köklü bir tarihe sahip, özellikle müzik ve felsefede dünyaya önemli katkılarda bulunmuş olan siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda güçlü bir devlettir. Uzun yıllardır hem ticari hem turistik sebepler hem de çok sayıda Türk vatandaşının Almanya’da yaşamasından dolayı aile ve arkadaş ziyaretleri için Almanya ve Türkiye arasında yoğun bir seyahat akışı söz konusudur. Peki Almanya vizesi için gerekli olan evraklar nelerdir?

Vize Süreci Ve Evraklar

Vize türleri seyahat amacına göre değişmektedir. Dolayısıyla sizden istenen belge ve evraklar da buna paralel olarak değişecektir. Ancak mutlaka hazır etmeniz gereken en önemli belgeler arasında; pasaportunuz, seyahat sağlık sigortanız, nüfus cüzdan fotokopiniz, iki adet biyometrik fotoğrafınız, vize başvuru formunuz, gelir belgeleriniz ve varsa davetiyeniz bulunmaktadır. Almanya'ya pek çok vize türü ile gitmeniz mümkündür. Bu vize türlerini sayacak olursak; Aile birleşimi vizesi, eğitim vizesi, çalışma vizesi, turistik akraba ve arkadaş ziyareti vizesi, şoför vizesi, ticari vize, transit vize, turistik çalışan vize, turistik çalışmayan & işsiz) vizesi, turistik çiftçi vizesi, turistik emekli vizesi, turistik işveren vizesi, turistik kamu çalışanı vizesi, turistik öğrenci vizesidir.

A.B'nin kurucu üyelerinden ve en büyük ülkelerinden biri olan Almanya, bir Schengen ülkesi olduğu için, vize başvurusu yapmadan önce Schengen vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Schengen vizesi, Avrupa’nın hemen hemen tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir. Dolayısıyla bu vizeyi alıp Almanya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Almanya vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Almanya’dan giriş yapmanız çok önemli bir durumdur.

Peki Davetiye İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Almanya’ya davetiye ile gitmek için ekstra bir evrağa ihtiyacınız yoktur. Davetiye daha geniş ve uzunca bir vize sürecinin önemli bir parçasıdır sadece. Bu sebepten dolayı da kendi içerisinde farklı bir prosedüre sahip değildir. Almanya’ya davetiye ile gitmek için tek ihtiyacınız olan şey bu ülkede yaşayan bir yakınınız veya akrabadır. Şayet Almanya’ya bir iş ziyareti için gidiyorsanız da özel veya resmi bir kurum ile irtibatta olmanız yeterlidir.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, tüm vize işlemleriniz için gerekli olan profesyonel desteği size sağlayabilir ve vize prosedürlerinin sıkıcı ve yavaş hareket eden sürecine olumlu katkıda bulunabiliriz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.