BLOG

Almanya Vizesi İçin Randevu Nasıl Alınır?

A -A +
Almanya Vizesi İçin Randevu Nasıl Alınır?

Bilindiği üzere yaşanan koronavirüs salgını sebebi ile yaklaşık 3 aydır hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatler iptal olmuştu. Haziran ayı ortası itibari ile artık yurt dışı uçuşlar ve seyahatler başladı. Ülkeler aldıkları önlemleri ve seyahatlerde yapılması gerekenleri halka açıklayarak bu süreçte nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini kişilere aktarmış oldu. Peki bu süreçte vize başvuruları nereye yapılmalı? Özellikle Türk vatandaşların çok sık ziyaret ettiği ülkelerden biri olan Almanya için Almanya vizesine randevu nasıl ve nereden alınır?

Avrupa'nın Güçlü Ülkelerinden Biri Olan Almanya

Avrupa Birliği’nin kurucu ortaklarından ve en büyük ülkelerinden biri olan Almanya, kıtanın merkezinde yer alan konumu ve güçlü ekonomisiyle ülkemiz ve bölgemiz için en popüler destinasyonlardan biridir. Alman Turizm Bürosu’nun açıkladığı rakamlara göre, geçtiğimiz yıl yaklaşık 712.000 kişi Türkiye’den Almanya’ya seyahat edip konaklamıştır. Almanya’da yaşayan Türk nüfusunun büyüklüğü de göz önüne alındığında, Almanya ve Türkiye arasında yoğun bir akıştan söz edebiliriz. Dolayısıyla ülkemiz vatandaşlarının yurt dışına çıkarken sıklıkla başvuruda bulunduğu vizelerden biri hiç şüphesiz ki Almanya vizesidir.

Almanya Vizesi Ve Vize Süreci

Almanya, zor vize veren ülkelerden biri gibi görünmektedir. Bunun en büyük sebebi elbette ülkenin siyasi ve diplomatik konumudur. Ancak Almanya, özellikle Türkiye ile olan yakın ilişkilerinden dolayı, ülkemiz vatandaşlarına kolay vize veren ülkelerin başında gelmektedir. Yine de vize sürecinde dikkatli ve hassas davranmak çok önemlidir. Zira Schengen vizesi süreci başlı başına titiz prosedürleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu konuda yapılabilecek en akıllıca davranış, profesyonel bir yardım ile Almanya vize sürecini uzman vize danışmanları ile birlikte yürütmektir. Yapacağınız en ufak bir hata vizenizin reddine sebep olabilmekte ve sizi de maddi ve manevi kayıplara sürükleyebilmektedir.

Almanya Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapılmalıdır?

Almanya vize başvurularınızı yetkili vize merkezleri veya aracı firmalar vasıtası ile gerçekleştirebilirsiniz. Almanya Schengen vize başvurularında bireysel başvuru yapmak da mümkündür. Ancak başvuru sürecinin karmaşıklığı ve zaman zaman güncellenen vize prosedürleri nedeniyle, profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almanız konsolosluklar tarafından da önerilmektedir. TÜRSAB A grubu acente statüsündeki firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığı ile Almanya vizesine başvuruda bulunabilirsiniz.

Başvurular hakkında bilgi almak ve uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.