BLOG

Almanya Vizesi İle Diğer Ülkelere Gidebilir Miyim?

A -A +
Almanya Vizesi İle Diğer Ülkelere Gidebilir Miyim?

Türkiye ve Almanya uzun yıllardan beri yakın ilişki içerisinde olmuş iki ülkedir. Almanya’da yaklaşık 8 milyon Türkiye kökenli kişi yaşarken binlerce kişi de her yıl turistik, eğitim, aile ziyareti gibi amaçlarla ülkeye seyahat etmektedir. 

Almanya Federal Cumhuriyeti, Avrupa Birliği’nin en büyük ve en önemli kurucularından olmakla birlikte aynı zamanda Schengen ve Euro bölgelerinin de demirbaşı konumundadır. 

Her ne kadar yakın ilişki içerisinde olsalar da Almanya Türkiye’ye diğer birçok Avrupa ülkesi gibi vize uygulamaktadır. Almanya’ya seyahat edecek olan umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vizesine başvurmalıdırlar. 90 günden uzun süre konaklayacak olan hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahipleri de yine Almanya Schengen Vizesine başvurmalıdırlar. 

Schengen vizesi ise Avrupa’daki 26 ülke arasında serbest dolaşım hakkı sağlayan oldukça kapsamlı ve işlevsel bir vizedir. Bu ülkeler; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre’dir. 

Almanya girişli Schengen Vizesi aldığınızda ilk önce Almanya’ya ayak basma şartı ile bu 26 ülke arasında vize geçerlilik süreniz boyunca seyahat edebilirsiniz. Çok girişli Schengen Vizesi almanız halinde Schengen Bölgesinden çıkış yapsanız dahi vize geçerlilik süresi içinde tekrar girebilirsiniz. 

Sorunsuz Schengen vizesi almak için uzun yıllardır bu alanda tecrübe sahibi olan ve profesyonelliği ile adını duyurmayı başaran Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile çalışabilir, deneyimli ve uzman danışman kadrosundan süreci sizin adınıza yürütmesini talep edebilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul’daki ofislerimizi ziyaret ederek vakit kaybetmeden sorunsuz Schengen vizenizi alın!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.