BLOG

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

A -A +
Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Avrupa Birliği'nin kurucu ortak üyelerinden ve kıtanın en güçlü ülkelerinden biri olan Almanya; bugün pek çok Türk vatandaşı tarafından ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Ülke bir Schengen ülkesi olduğu için, ziyaretçilerin burayı ziyaret etmeden önce Almanya tarafından verilen Almanya Schengen vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. Seyahat amacınıza ve maddi koşullarınıza göre şekillenen Almanya vizesinin çıkış süreleri de birbirinden farklılık göstermektedir. Peki Almanya vizesi kaç günde çıkar? Vizeyi almak sanıldığı kadar zor mudur? Bu yazımızda önemli bir vize türü olan Almanya vizesinin sürecini ve prosedürlerini sizler için derledik.

Almanya Schengen Vizesi Nedir?

1985'de AB’ye üye olan ülkelerin Schengen Sözleşmesi’ni imzalaması ile kendi aralarında serbest dolaşım imkânı doğmuştur. Schengen vizesi ise toplamda 26 ülkeye serbest dolaşım izni veren bir vize türüdür. Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre’yi kapsamaktadır. İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB’ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma aracılığı ile Schengen Bölgesi’ne dahil olmuşlardır. Schengen vizesine sahip olanlar bu ülkeleri rahatça dolaşabilirler. Özellikle 90 güne kadar olan seyahatlerde bu vize büyük kolaylık sağlamaktadır.

Schengen Vizesi Başvuru Süreci

Schengen ülkelerinin kendine ait belli başlı prosedürleri olabilir. Örneğin, Almanya vizesi başvuru süreci ile Yunanistan vizesinin başvuru süreci farklıdır. Bu süreçlerin kendine ait detaylarından dolayı, başvuru aşamasında son derece titiz davranılması gerekmektedir. Yapılacak en ufak bir hata vize reddine sebep olabilir. Bu gibi olumsuzlukların önüne geçmek ve daha tedbirli hareket etmek için, uzman bir vize danışmanlık ekibi ile hareket etmeniz süreciniz açısından olumlu bir seçenektir.

Almanya Vizeleri İçin Sonuçlanma Süreleri: Hangi Vize Kaç Günde Çıkar?

Vizenin çıkış süresi, Almanya vizesini hangi amaçla alacağınıza göre değişir. Schengen vizesi veya C tipi vize olarak bilinen 180 günlük dönemde en fazla 90 gün için ikamet izni veren vizelerin başvuru süresinin sonuçlanması 10 gün ila 30 gün arasında sürmektedir. Çünkü bu tip vizelerin amacı turistik seyahatler, akademik toplantılar veya ailevi ziyaretlerdir. Bu süreç daha kısa sürede de sonuçlanabilir ancak Almanya Konsolosluğu buna bir zaman sınırı getirmek adına hangi vizeye başvurmuş olursanız olun sonuçlanma süresine kanunen 30 gün demiştir. Ancak bu süreç aynı zamanda belgelerinizin durumuna göre de değişebilir. Eğer Schengen vizesine başvururken amacınız ülkeyi ziyaret etmek ise başvuru evraklarınızda davetiyeniz, eğer amacınız fuar veya toplantı ise bunların belli bir takvimi olacağından dolayı Almanya vizenizin başvurusunun sonuçlanması yine 3 ila 15 gün arasında değişecektir. Ancak burada da belgelerinizin değerlendirme sürecine göre zaman farklılık gösterebilir.

Eğer başvuruda bulunduğunuz Almanya vizeniz, 90 günden daha fazla kalmanıza izin veren bir belge olan ulusal vize ise, bu başvurunuzun sonuçlanması da 15 gün ile 90 gün arasında değişecektir. Ulusal vize; aile birleşimi, Erasmus değişim programı gibi işlemlerde tercih edilen bir vize türüdür. Başvurunuz aile birleşiminde ortalama 90, diğer ulusal vize başvurularında ise 30 günlük bir sürede sonuçlanacaktır. Bu süre zarfında işlemlerinizin mümkün olan en kısa sürede tamamlanabilmesi için azami hassasiyet tarafımızca gösterilmektedir ve gerekli bilgilendirme görevlilerimiz tarafından yapılacaktır.

Peki Almanya Vize Türleri Genel Olarak Hangi Kategorilere Ayrılmaktadır?

Vize türleri, yukarıda da bahsettiğimiz gibi seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza göre değişkenlik göstermektedir. Burada dikkat etmeniz gereken en hassas nokta, sizden istenen belgelerin eksiksiz ve tam bir şekilde konsolosluğa teslim edilmesidir. Hatalı evraklar vize reddine yol açacağından dolayı maddi ve manevi kayıplar yaşamanız muhtemeldir. Bu bağlamda Almanya vize çeşitleri üç alt başlıkta toplanabilir:

Schengen vizesi; 90 günden az olan seyahatleriniz için alacağınız vizedir. C tipi vize olarak bilinir.

Ulusal Vize; 90 gün ve üstünde ikamet edeceğiniz ziyaretleriniz veya aile birleşiminiz için alacağınız vizedir ve D tipi vize olarak geçer.

Transit vizesi; A tipi vize olarak bilinir ve Almanya üzerinden üçüncü bir ülkeye gidileceği zaman havaalanında başvuru yapılabilen bir vize çeşididir.

Almanya Vize Başvurusunda Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Almanya vizesi almak için; almış olduğunuz randevu ile vize başvuru formunuzu doğru ve eksiksiz doldurarak ibraz etmeniz gerekir. Bunun dışında ülkeye gidiş amacına göre istenilen evraklar tarafınıza e-posta yoluyla gönderilecektir. Ancak istenen evraklar listesi kısaca şu şekildedir:

1- Pasaport: Son on yıl içerisinde çıkartılmış olmalı ve Almanya dönüşü sonrası 3 ay geçerliliği bulunmalıdır.

2- Biometrik fotoğraf: En az iki adet, arka fonu beyaz ve son üç ay içinde çekilmiş olmalı ve pasaportta daha önce kullanılmamış olmalıdır.

3- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi

4- Almanya vize başvuru formu

5- Finansal durumunu gösterir belge: Maaş bordrolarını, banka hesap özetlerini, araç ruhsatlarını, ev ve arsa tapularını ıslak imzalı şekilde sunmanız gerekmektedir.

6- Vize talebini belirten Almanca ve Türkçe yazılmış dilekçe

7- Çalıştığınız işyerinden veya bağlı bulunduğunuz kurumdan alınan belgeler

8- Öğrenci iseniz öğrenci belgesini, memur iseniz izin belgesini, emekli iseniz bunu gösteren belgeyi, çiftçi iseniz ziraat odasından alınmış belgeyi ibraz ederek başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

9- Davetiye: Eğer Almanya'da yaşayan akrabanız ve tanıdığınız varsa size göndereceği davetiye, vize alım süreçlerinizi olumlu yönde etkileyecektir.

Almanya vize süreci sıkı prosedürler barındıran bir süreçtir ve mutlaka profesyonel bir yardım alınması gerekmektedir. Yıllardır sürdürdüğümüz titiz çalışmalardan faydalanmak ve  Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri'nin alanında kendini uzmanlaştırmış deneyimli vize danışmanları ile yüz yüze görüşerek vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ya da bizlere online iletişim formundan ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.