BLOG

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkmaktadır?

A -A +
Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkmaktadır?

 Avrupa seyahati yapmak isteyen kişilerin en çok talep ettiği vizeler arasında Almanya vizesi gelmektedir. Almanya’nın kültürel konumu ve tarihi geçmişi pek çok turistin bu ülkeyi ziyaret etmek istemesine yol açar. Berlin, Bonn ve Hannover gibi ünlü şehirlere ev sahipliği yapan Almanya aynı zamanda AB’nin kurucu üyelerindendir. Avrupa’nın endüstri ve kültür merkezi olan Almanya, Türkiye ile de ortak bir diplomatik geçmişe sahip olduğundan dolayı ülkemiz vatandaşlarına daha kolay vize veren bir ülke olarak tanınmıştır.

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye ve Almanya arasındaki tarihi ilişkiden dolayı bir AlmanYA vizesi almak çok da zor değildir ancak bu konudaki önemli detaylardan birisi vize belgelerinin titizlikle hazırlanmasıdır. Alman Konsolosluğu bu duruma büyük bir önem vermektedir. Bu sebepten dolayı gereken detaycılığın ve profesyonelliğin vize başvurusu yaparken elden bırakılmaması çok önemlidir.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize gerektiren ülkelerin çoğunluğunda olduğu gibi, bir Alman vizesinin çıkış süreci de yapacağınız seyahatin türüne ve süresine göre değişkenlik göstermektedir. Mesela kısa süreli bir iş ziyaretinin vizesi belgeler kusursuz bir şekilde doldurulduğunda kısa sürede çıkmaktadır. Ancak eğitim vizesi ve aile birleşimi vizesi gibi daha yorucu prosedürler doğal olarak vizenin daha uzun sürede çıkması ile sonuçlanmaktadır. Ancak belgeleriniz eksiksiz ve kusursuz bir şekilde tamamlanmışsa ortalama 15 ile 30 gün arasında Almanya vizesi edinebilirsiniz.

Almanya Vizesi Alım Süreci Nasıl Hızlanır?

Almanya vizesi almak zaman zaman uzayabilen bir süreçtir. Yine de vize alma sürecinizi kısaltmanın kestirme ve püf noktaları vardır. Örneğin, daha önce bir Schengen ülkesinde bulunduysanız Almanya vizesi alma süreciniz gözle görülür ölçütte kısalacaktır. Bunun dışında eğer Almanya’da yaşayan bir akrabaya veya yakına sahipseniz de Almanya vizesi alma süreniz kısalır. Bu durumda tek yapmanız gereken söz konusu kişinin size resmi bir davetiye göndermesini sağlamaktır. Son olarak, geçmişte bir Almanya vizesi aldıysanız konsolosluk görevlileri vizenizi kısa sürede yenileyecektirler.

Almanya Vizesi Alırken Profesyonel Yardım Almalı Mıyım?

Bizzat Almanya Konsolosluğu ve vize alma alanında duayen kabul edilen sayısız gezgin, Almanya vizesi alma sürecinde profesyonel yardım almanın gerekliliğine vurgu yaparlar. Bu vurgunun altında yatan en önemli sebep standart koşullar dahilinde uzun vakit alabilecek vize başvurusu ve kabul sürecinin profesyonel yardım sayesinde gözle görülür bir şekilde azalmasıdır. Profesyonel ekibimizin size vereceği destek ile kısa sürede istediğiniz Almanya vizesini edinerek seyahatinize hiç vakit kaybetmeden başlayabilirsiniz.

Tüm vize işlemlerinizde maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamamak adına, Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul şubelerini ziyaret ederek, detaylı ve sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.