BLOG

Almanya Vizesini En Kolay Nasıl Alırım?

A -A +
Almanya Vizesini En Kolay Nasıl Alırım?

Almanya’ya gitmek için Almanya vizesi almak gerek...  Fakat nasıl? Açıkçası yanıtını bir kerede vermek o kadar da kolay değil. Almanya vize türleri arasında kendine özgü prosedürleri ve gereklilikleri bulunan farklı vizeler bulunuyor. Bunların arasında Almanya turist vizesi, iş arama vizesi, çalışma vizesi, eğitim vizesi, aile birleşimi vizesi gibi beraberinde yaşama ve çalışma hakkı da sağlayan vizeler de bulunuyor.

Almanya bir Schengen ülkesidir. Schengen ülkeleri Avrupa Birliği veya Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesi ülkeler arasında imzalanan bir anlaşmadır. Bu anlaşma uyarınca bu sınır içinde yer alan ülkeler vize prosedürlerinde bazı eşit standartlar uyguluyorlar. Yani herhangi bir Schengen ülkesinden alacağınız bir vize ile diğer Schengen üyesi ülkelere de serbest dolaşım hakkı elde edebiliyorsunuz. 

Almanya Vize İşlemleri

Neredeyse her ülkenin vize işlemleri gibi Almanya vize prosedürleri de yoğun, stresli ve sürekli takip edilmesi gereken süreçler. Başvurularınızı yalnızca Almanya konsolosluğu ve büyükelçiliklerine yapabiliyorsunuz. Çağrılacağınız mülakat için gereken belgeler bu resmi kurumların internet sitesinde yer alıyor. En önemli husus, tüm bu belgelerin eksiksiz bir biçimde, içinde herhangi çelişkili veya hatalı bilgi yer almayacak şekilde konsolosluk yetkililerine temsil edilmesidir. Öte yandan yetkililer bu başvuru, mülakat sürecinde sizden ek belge talebinde bulunma hakkına da sahiptir.

Her vize türünün gerektirdiği evraklar, prosedürler farklılaşmakla birlikte; sizin kendi ekonomik durumunuz, seyahat amacınız ve Almanya’da ne yapacağınız, nerede kalacağınıza dayalı olarak da değişebilmektedir. Sizden istenen formları eksiksiz doldurmalı, mülakat sırasında size yöneltilen soruları açıklıkla yanıtlamanız gereklidir.

Vize başvuru sürecinde muhakkak hatasız olarak tamamlanması gereken bu prosedürlerde yapabileceğiniz en ufak hata vize başvurunuzun reddedilmesine yol açacaktır. Bu sebepten dolayı da zaten, pek çok ülkenin konsoloslukları artık özel olarak vize danışmanlık merkezlerini, vize başvuruları için yetkilendirmektedir. 

Profesyonel Yardım Alın

Vize başvuru süreçleri pek çok insan için stresli geçebilir. Ülkelerin vize politikaları her tür çevresel, küresel faktöre karşı son derece duyarlıdır; yani yönetmelikler bir gün içerisinde, siz farkına bile varmadan değişebilir. Ayrıca vize başvurularınız için gereken evrakların eksiksiz olması, beyanatlarınızın açık olması çok önemlidir. Yapacağınız en küçük hata vize başvurunuzun iptal edilmesiyle sonuçlanabilir, ki bu durum daha sonradan yapacağınız vize başvurularını olumsuz etkilemektedir. 

Ama artık bu süreçleri tek başlarına ve zorluk içinde atlatmak istemeyenler profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerine başvurabiliyor. Vize danışmanlığı şirketlerinin faaliyetleri, vize başvurularını sizlerin yerine yapan ve süreci gündelik olarak takip eden kalifiye ekipler tarafından yürütülür. Onların rehberliğinde yapacağınız vize başvurularının olumlu sonuçlanması garanti edilmektedir. 

Eğer profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız bizlere, Re-Vize Danışmanlık’a ulaşın. Tek yapmanız gereken internet sitemizde yer alan online randevu formunu doldurmak.

Gerisi bize ait.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.