BLOG

Almanya'ya En Kolay Nasıl Gidebilirim?

A -A +
Almanya'ya En Kolay Nasıl Gidebilirim?

Yurt dışı seyahatine çıkmak isteyenlerin en çok gittikleri ülkelerden biri Almanya. Bu durumun sebeplerinin başında orada Türklerin yoğun olarak yaşaması, bu sebeple Almanya vizesine erişimin görece diğer Avrupa ülkelerinden kolay olması ve de Almanya’nın Schengen Bölgesi içinde olması geliyor. Yani Almanya’ya girişiniz, Schengen Bölgesi içindeki diğer başka ülkelere de giriş hakkını içeriyor. 

Alman Turizm Bürosu’nun açıkladığı rakamlara göre, geçtiğimiz yıl yaklaşık 712.000 kişi Türkiye’den Almanya’ya seyahat edip konaklamıştır. Almanya’da yaşayan Türk nüfusunun büyüklüğü de göz önüne alındığında, Almanya ve Türkiye arasında yoğun bir akışın bulunduğu rahatlıkla söylenebilir. Peki Almanya’ya nasıl gidilir? Almanya’ya gitmek ne tür formaliteler gerektirecektir? Almanya vize işlemleri nasıl işliyor? Bu sorularınızı kısaca yanıtlamaya çalışacağız.

Almanya’ya giden bir kişinin kendi durumu ve amacına göre alabileceği 15 tür vize vardır. Kendi özel konularına göre sınıflandırılmış olan bu vizeleri kısaca Turistik vizeler, Çalışma ve İş Arama vizeleri, Aile vizeleri, Eğitim vizesi, Transit ve Ticaret vizeleri olarak anabiliriz. Bu vize başvurularınızın olumlu sonuçlanması için gereken tüm şartlar sizdeyse ve evraklarınızı da eksiksiz olarak sunabilirseniz olumlu yanıt alabilirsiniz. Biz bu yazımızda en çok tercih edilen gidiş yöntemleri üzerinde duracağız. 

Akraba Ziyareti

Almanya bilindiği üzere 60’lı yıllardan itibaren Türkiye ve diğer ülkelerden yabancı işçi alımı yapıyordu. Dolayısıyla pek çoğumuzun Almanya’da yaşayan yahut çalışan akrabaları, tanıdıkları var. Böyle tanıdıklarınız varsa herhalde en şanslı kategoride olan sizsiniz. Size davetiye göndermeleri halinde vize işlemleriniz daha hızlı hale gelebiliyor. Ama elbette pek çok kişi sizin kadar şanslı değil…

Turistik Vizeler

İster bireysel olarak isterseniz ayarlanmış turlara katılarak bu vizeye başvuru yapabilirsiniz. Daha belirgin, rotası önceden ayarlanmış bir gezi yapmak isteyenler turlara başvurabilirken, gidecekleri yerleri daha çok kendileri belirlemek, keşfetmek isteyenler bireysel bir geziyi de tercih edebiliyor. 

Çalışma Vizeleri

Çalışma vizesi, izni almak artık eskisi kadar kolay değil. Almanya’nın işçi alımı artık genel vasıfsız işçiler yönünde değil; ayrıca yetkin, kalifiye personellerle de ilgileniyor. Bunun için yetkinlik alanınızı önceden belgelemiş ve Almanya’da çalışacağınız kurumla görüşme sağlamış olmanız gerekiyor. Tabii ayrıca Almanca’ya hakim olmak zorundasınız. Bu vizelerin alım süreçleri son derece titizlikle hazırlanması gereken prosedürler içeriyor. 

Eğitim Vizeleri

Pek çok öğrenci Almanya’daki kaliteli eğitim kurumlarında eğitim almak için bu yola başvuruyor. Almanca yeterlilik bilgisiyle birlikte önceden oradan bir okulu da kazanmış olmanız gerekiyor ki vize alım süreçlerine geçilebilsin. Çalışma Vizeleri gibi büyük titizlik gerektiriyor.

Bu ve benzer başka yollarla da Almanya’ya girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Pek çoklarının önerisi, yurt dışına giderken bir danışmanlık hizmetinden faydalanmak oluyor. Almanya gibi ülkelerde vize için gerekli belgelerin eksiksiz bir biçimde sunulması talep edildiğinden, böylesi hummalı bir çalışma küçük bir dikkatsizlik sebebiyle boşa gidebileceğinden artık vize işlemlerinizi sizin yerinize takip eden, üstlenen bizim gibi kurumlar var. Vize alımınızı garanti eden bu hizmete sırtınızı güvenle yaslayabilir, onları düşünmek yerine seyahatinizi veya gittiğiniz yerde neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz.

Nitelikli vize danışmanlığı hizmeti almak istiyorsanız internet sitemizde, üstteki en sağda bulunan sekmeden online randevu formumuzu doldurabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.