BLOG

Almanya'ya Kaç Çeşit Vize Türü İle Gidebilirim?

A -A +
Almanya'ya Kaç Çeşit Vize Türü İle Gidebilirim?

Almanya, yoğunlukla ziyaret alan önemli bir Avrupa ülkesidir. Ülkemizde de en çok başvurulan vizelerden biri  Almanya vizesidir. Bilindiği gibi milyonlarca Türk, birkaç kuşaktır Almanya’da yaşıyor. Ayrıca Almanya, Schengen bölgesi içerisinde olduğu için  Avrupa’daki diğer ülkelere gitmek isteyenlerin de tercihi olan bir ülke. 

Vize alım süreçlerinde en dikkatli ülkelerden biri olan Almanya’ya gidebilmek için başvurulacak birçok farklı türde vize vardır.

Vize çeşitleri

Bilindiği üzere Almanya’ya girebilmek için kendi maddi durumunuza, gidiş amacınıza, sürenize göre farklı protokollerden geçmek zorundasınız. Çalışmaya gidiyorsanız bunun için farklı bir vize, eğitime gidiyorsanız eğitim vizesi, ziyaret için farklı vizeler var. Hepsinin onaydan geçme süreleri belirli bir standart zaman çerçevesinde de olsa değişkenlik gösterebiliyor. Büyük bir dikkatle hazırlanması gereken belgeler eksiksiz bir biçimde sunulmalı, mülakatta size sorulacak sorulara doğru yanıtları açıklıkla vermeniz gerekmekte. 

Almanya’da başvurabileceğiniz, turistik vizeleri aynı kategori içerisinde değerlendirilecek şekilde 8 çeşit vize türü vardır:
 
Almanya Turistik (9 farklı türevi vardır) Vizeleri
Almanya Çalışma Vizesi
Almanya Ticari Vize
Almanya Aile Birleşimi Vizesi
Almanya İş Arama Vizesi
Almanya Transit Vize
Almanya Eğitim Vizesi
Almanya Şoför Vizesi

Bu vizelerin her birinin gerektirdiğini kendisine özgü evraklar ve prosedürler vardır. Almanya ülkemiz vatandaşlarına en kolay vize veren ülkelerden biri olsa da, gerekli olduğu belirtilen evraklar konusunda son derece titiz davranmaktadır. Başvuru formlarınızın eksiksiz bir şekilde doldurulması zorunludur. 

Evraklarınızı Toplayın

Her vize türünün kendine özgü evraklarının dışında, Almanya vize başvurusu için gerekli evraklar kabaca şunlardır:
Pasaport (Planlanan seyahatin dönüş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli olmalıdır ve son 10 yıl içinde alınmış olmalıdır)
2 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş ve 35x45 mm ebatlarına uygun)
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-devletten alınabilir, düşünceler kısmı doldurulmuş olmalıdır)
İkametgâh (E-devletten alınabilir)
Kimlik fotokopisi
Satın alınmış otel rezervasyonu (Ödemesi yapılmamış otel rezervasyonunun kabul edilmediğine ve vize reddine yol açabileceği bilinmelidir)
Seyahat tarihleri ile uyumlu uçak rezervasyonu
30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası
Son 3 aylık banka hesap dökümü (Banka hesap dökümünde seyahati karşılayabilecek kadar bakiye olmalıdır)

Profesyonel Yardım Alın

Bu vize alım süreçleri pek çok kişi için yoğun, zahmetli ve stresli geçer. Vize prosedürleri çok kısa zamanlarda değişkenlik gösterebildiği ve böylesi bir süreç içerisinde bulunanların gereken koşulları sağlayabilmesi için bu dünyayı günü gününe takip etmesi gerekecektir. Ama artık bu işlemleri sizin yerinize üstlenebilecek ve sizin sorumluluklarınız hakkında size rehberlik edebilecek profesyonel vize danışmanlık kurumları mevcut. Eğer bu zorlu ve zahmetli süreci tek başınıza geçirmek istemiyorsanız profesyonel yardım o kadar da uzağınızda değil. 

Bu rahatlık ilginizi çekiyorsa ve profesyonel vize danışmanlığı hizmetinin nasıl bir şey olduğunu görmek istiyorsanız Re-Vize Danışmanlık olarak bize ulaşmanızı tavsiye ediyoruz. Sitemizde yer alan online başvuru formumuzu doldurarak bizlerle iletişim kurabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.