BLOG

Almanya'da Çalışmak için Gerekli Evraklar

A -A +
Almanya'da Çalışmak için Gerekli Evraklar

Bir çok kişi Almanya'da çalışmak için başvuruda bulunmaktadır. Özellikle Türk vatandaşlarının hem çalışmak hem de yaşamak için tercih ettiği ülkelerin başında gelen Almanya, bu bağlamda ülke vatandaşlarımıza da vize uygulamaktadır. Ülkeyi bir çok açıdan ziyaret etmeniz mümkündür. Seyahat amacınıza göre değişecek olan vize türleri ile Almanya'yı ziyaret edebilirsiniz. Peki Almanya'da çalışmak için gerekli olan evraklar nelerdir?

Almanya Ve Schengen Protokolü

Schengen bölgesinde bulunduğundan dolayı, Almanya’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir. Yani bu vizeyi alıp Almanya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. Almanya vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Almanya’dan giriş yapmanız çok önemlidir. Almanya vizesi almak için Almanya Konsolosluğu’na başvuruda bulunmak gerekir. Bu başvuru çeşitli şekillerde yapılabilir. İster konsolosluk tarafından yetkilendirilen başvuru merkezlerinden randevu alarak başvurunuzu bizzat gerçekleştirebilir veya tam yetkili vize danışmanlık firmaları aracılığıyla başvurabilirsiniz. Başvurunuzu bizzat yaptığınızda evraklarınızın takibini de bizzat yapmak durumunda kalırsınız.

Almanya'da Çalışmak: Almanya Çalışma Vizesi Ve Belgeler

Her vize türünün belli başlı bazı evrakları bulunmaktadır. Bu evraklar yukarıda da söylediğimiz gibi seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik göstermektedir. Almanya'da bir iş bulduysanız ve Almanya çalışma vizesine başvuruda bulunmanız gerekiyorsa, sahip olmanız gereken belgeler şu şekildedir:

Pasaport,

2 adet biyometrik fotoğraf,

Başvuru dilekçesi,

Nüfus cüzdanı fotokopisi,

İkametgah belgeleri,

Mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş,

Almanya'da çalışacağınız firmaya ait bilgiler,

Yukarıda belirttiğimiz tüm belgelerin eksiksiz ve tam bir şekilde konsolosluğa sunulması çok önemlidir. Aksi takdirde vize reddi ile karşılaşmanız oldukça mümkündür. Vize reddi size maddi ve manevi bir çok kayıplar yaşatabilir ve hatta işinizden olmanıza bile sebebiyet verebilir. Almanya vize başvuruları hakkında daha fazla bilgi almak ve vize başvurunuzu zaman kaybetmeden başlatmak için bugüne kadar binlerce vizenin olumlu sonuçlanmasına aracılık eden Re-Vize profesyonel vize danışmanlarımızla irtibat kurabilirsiniz. Aklınızdaki sorulara yanıt bulmak için online iletişim formundan bizlere ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.