BLOG

Almanya'da Çalışmak için Mesleki Denklik Belgemi Nasıl Alırım?

A -A +
Almanya'da Çalışmak için Mesleki Denklik Belgemi Nasıl Alırım?

Almanya'da çalışmak ve iş bulmak bir çok vatandaşımızın hayali olmalı. Zira Almanya siyasi yapısı, güçlü konumu ve dünyanın dördüncü büyük ekonomisi oluşu ile pek çok kişinin yaşamak ve çalışmak istediği ülkeler arasında yer almaktadır. Almanya aynı zamanda, iki ülkenin arasındaki anlaşmalar dolayısıyla  Türkiye ile gelişmiş bir ilişkiye sahiptir. Bu sebepten dolayı Türk vatandaşları Almanya’ya çok kolay gidebilir ve çalışma izni alabilirler. Elbette ülke siyasi konumundan dolayı vize alımlarında titiz davranmaktadır ancak bazı kriterleri yerine getirdiğiniz sürece ülkede iş arayabilir ve çalışma iznine sahip olabilirsiniz. Peki diyelim ki ülkeye iş aramak için gitmek istiyorsunuz. Bu süreçte aklınıza şu soru gelmiş olabilir: "Bana uygun bir meslek nasıl bulabilirim?" Bunu öğrenebilmek için mesleki denklik belgenizi almış olmanız gerekmektedir.

Mesleki Denklik Belgesi Nedir? Nasıl Alınır?

Diyelim ki Almanya'da çalışmak istiyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde ülke, Almanya Göç Yasası ile kendi vatandaşı harici kişilere nitelikli iş gücü için kapılarını açacağını duyurdu. Eğer yeterli seviyede Almanca biliyorsanız, bir üniversite mezunu iseniz ya da herhangi bir mesleği yeterliliğiniz varsa başvuruda bulunabilirsiniz. Bu noktada diplomanızın ya da mesleki yeterliliğinizi belgeleyen evrakların Almanya'da bir denkliği olup olmadığını öğrenmek zorundasınız. Başvuruda bulunabilmek  ve denklik alabilmek ve için, adayların diplomalarını ve belgelerini sorumlu ve yetkili kurumlar aracılığıyla Almanya’ya iletmesi oldukça önemli bir süreçtir.

Denklik belgenizi aldıktan ve başvuruda bulunduktan sonra eğer kabul edilirseniz ülkede 6 ay boyunca iş arayabilirsiniz. Bu noktada Almanya Hükümeti size 6 ay boyunca iş arama vizesi vermektedir. Ancak eğer bir işe girerseniz ve kabul görürseniz çalışma vizesi için ayrıca başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Almanya çalışma vizesine başvurabilmeniz için öncelikle bir şirket veya firmayla anlaşarak iş sözleşmesi yapmanız gerekmektedir. Bu vize başvuru sürecinde Almanya’nın katı kurallar uygulayan bir ülke olduğunu, sürecin tüm ayrıntılarının eksiksiz yönetilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Vize başvurunuzun başlangıcıyla beraber, konsolosluk önce evrak teslimi için size randevu verecek, bu kapsamda Almanya’daki işvereninizin tüm resmi belgelerini talep ederek çalışacağınız şirketin veya firmanın aktif olup olmadığını belirlemek için incelemeye tabi tutacaktır. Bu işlemlerin ardından konsolosluk dosyanızı Almanya’ya gönderecek, dosyanız Yabancılar Dairesi tarafından değerlendirilecek, olumluysa onay vizesi çıkarak adresinize gönderilecektir.

Denklik belgenizi alabilmek ve çalışma vizesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için bize online iletişim formundan ya da Whatsapp hattımızdan ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.