BLOG

Almanya'da Çalışmak için Mesleki Yeterliliğiniz

A -A +
Almanya'da Çalışmak için Mesleki Yeterliliğiniz

1 Mart 2020'de yürürlüğe giren ve 31 Aralık 2021’e kadar devam edecek olan Almanya Göç Yasası, Avrupa Birliği harici kişilere Almanya'da çalışma ve iş arama fırsatı tanıyan bir yasadır. Bu bağlamda mesleğinizin ya da diplomanızın Almanya iş piyasasına uygun olup olmadığını öğrenmek için mesleki yeterlilik ve denklik belgesi alınması gerekmektedir. Bu belge ile ülkede size uygun bir iş olup olmadığını görebilir ve iş aramak için ülkeye gönül rahatlığı ile başvuruda bulunabilirsiniz.

İş Arama Başvurusu Ve Çalışma İzni Hakkında Kısa Bilgiler

Almanya Göç Yasası ya da farklı herhangi bir süreç ile ülkeye iş için başvuruda bulundunuz diyelim. Öncelikle Almanya, iş sözleşmesi yaptığınız şirketin tüm evraklarını talep ederek geniş çaplı bir incelemeye tabi tutacaktır. Bu süreçte üzerinde durulması gereken çok önemli noktalar vardır. Bunlardan ilki, mesleğinizin niteliğidir. Almanya, çalışma vizesi ya da iş arama başvurusu talebinizin kabulü için Almanya’ya ve şahsınıza artı değer katabilecek durumda olmanızı bekleyecektir. Örneğin, Almanya’da bir şirket kurmak istiyorsanız, sadece ufak bir işletme açacağınızı belirterek Almanya’dan çalışma vizesi almanız pek de kolay olmayacaktır. Tasarlanmış başarılı projelerin sahipleri vize alma konusunda bir adım öndedir.

Bir diğer önemli konu ise, Türkiye’de icra ettiğiniz ve Almanya’da icra edeceğiniz meslekler denk veya en azından birbirine yakın olmalıdır. Örneğin, burada terzilik yapıyorsanız Almanya’da da terzilik icra etmeniz beklenir. Konu sadece bununla da sınırlı değildir. Almanya, icra ettiğiniz mesleği bilfiil icra ettiğinizi kanıtlamanızı da isteyecektir. Bu konu hakkında size yardımcı olması için bulunduğunuz meslek odasından alacağınız belgeleri Almanya’ya sunabilirsiniz.

Vize Süreci Hakkında

Almanya’da çalışmanız için öncelikle Schengen çalışma vizesine başvurmanız gereklidir. Almanya’da oturmak ve bir firmada çalışmak için başvuracağınız bu vize türü uzun süreli bir vize türüdür. Almanya’nın katı kurallar uyguladığı bu vize türü için prosedürlerin bütün gereklilikleri eksiksiz yerine getirilmelidir.  Çalışacağınız firma ile iş sözleşmesi yapmanız vizeniz için ilk ve en önemli adımdır. Konsolosluk tarafından tüm evraklarınızın detaylı bir şekilde inceleneceğinizi aklınızda bulundurmalısınız. Mesleğinizin niteliği, sizi o meslekte öne çıkaran unsurlar vizenizin onaylanmasında önem arz eden unsurlardır. Türkiye’de yaptığınız iş, Almanya’da yapacağınız işle örtüşmüyorsa vize almanız biraz daha zor olacaktır. Örtüştüğünde ise Almanya sizden bunu kanıtlamanızı isteyecektir.

Mesleki denklik belgenizi almak, Almanya Göç Yasası hakkında daha fazla bilgi edinmek ve vize süreci hakkında detaylı bilgiler almak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz. Bu süreçte uzmanlarımız size mutlaka geri dönüş yapacaktır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.