BLOG

Almanya'da Çalışmak İçin Ne Yapmam Gerekir?

A -A +
Almanya'da Çalışmak İçin Ne Yapmam Gerekir?

Almanya Federal Cumhuriyeti, göç için ABD’den sonra en çok tercih edilen ülkedir. Özellikle 70’li yıllarda yürüttüğü misafir işçi uygulamasıyla Türklerin yoğun olarak göç ettiği bir ülke olmuştur. 

2. Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya yaşadığı işçi açığının büyük bir kısmını Türkiye’den karşılamıştır. Bugün, dünyanın ekonomik anlamda en güçlü ülkelerinden biri olan Almanya, Türklerin sanat, spor, ticaret, siyaset gibi hemen her alanda katkı sağladığı, başarı ortaya koyduğu bir ülkedir. 

Almanya, ekonomik ve sosyal anlamda gelişmiş bir ülke olduğu, yeni iş kolları üretebildiği ve faaliyete sokabildiği için bugün hala dünyanın her yerinden insanın yaşamayı arzu ettiği bir ülkedir. Göç politikasını her ne kadar geçmişe oranla katılaştırmış olsa da hala kapılarını başarılı genç nüfusa açan Almanya’da 3 milyondan fazla yabancı insan yaşamaktadır. 

Almanya’da çalışmanız için öncelikle Schengen çalışma vizesine başvurmanız gereklidir. Almanya’da oturmak ve bir firmada çalışmak için başvuracağınız bu vize türü uzun süreli bir vize türüdür. Almanya’nın katı kurallar uyguladığı bu vize türü için prosedürlerin bütün gereklilikleri eksiksiz yerine getirilmelidir. 

Çalışacağınız firma ile iş sözleşmesi yapmanız vizeniz için ilk ve en önemli adımdır. Konsolosluk tarafından tüm evraklarınızın detaylı bir şekilde inceleneceğinizi aklınızda bulundurmalısınız. Mesleğinizin niteliği, sizi o meslekte öne çıkaran unsurlar vizenizin onaylanmasında önem arz eden unsurlardır. Türkiye’de yaptığınız iş, Almanya’da yapacağınız işle örtüşmüyorsa vize almanız biraz daha zor olacaktır. Örtüştüğünde ise Almanya sizden bunu kanıtlamanızı isteyecektir. 

Almanya’da çalışma vizesi almanız için gerekli bir başka unsur ise dil yeterliliğidir. Turist vizesinden farklı olarak oturum veya çalışma vizesinde sizden dil yeterliliğinizi kanıtlamanızı isteyen Alman Konsoloslukları, yapacağınız görüşmelerde gerekli gördüğü takdirde ilgili sınavlar ile dil yeterlilik seviyenizi kanıtlamanızı isterler. 

 Bir firma ile çalışacaksanız o firmanın tüm resmi belgelerini talep eden Almanya Konsolosluğu, başvuru sürecinde evraklarınızı teslim etmeniz için size randevu verir ve daha sonra bu evrakları, firmanın faaliyet durumunu inceler. Almanya’da işyeri açacaksanız, kuracağınız şirketin tüm resmi evraklarını Almanya’da notere onaylatıp Türkiye’deki konsolosluğa gönderecekler ve dikkat edecekleri en önemli kriter yeni, farklı ve Almanya’ya değer katacak bir iş olup olmadığı olacaktır. Yabancılar Dairesi tarafından onaylanan vizenizin adresinize gönderilerek son bulan Almanya’da çalışma vizesi süreciniz için profesyonel yardım almanız konsolosluklar tarafından tavsiye edilmektedir. 

Gerçekten zorlu ve karmaşık olan çalışma vizesi sürecinde Re-Vize’nin profesyonel ve tecrübeli danışmanlarından yardım almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ankara ve İzmir’deki ofislerimizi randevu alarak ziyaret edebilir ve hayallerinize giden yolu daha sağlam adımlayabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.