BLOG

Almanya'da İş Arama Fırsatı Sunan Almanya Göç Yasası'na Hangi Meslek Grubu Sahipleri Başvurabilmektedir?

A -A +
Almanya'da İş Arama Fırsatı Sunan Almanya Göç Yasası'na Hangi Meslek Grubu Sahipleri Başvurabilmektedir?

Dünyanın dördüncü büyük ekonomisi olan Almanya; gerek sunduğu olanaklar, gerek siyasi ve güçlü yapısı ile ülkemizden fazlasıyla göç alan bir ülkedir. Türkiye ile olan yakın ilişkiler göz önüne alındığında, Almanya her ne kadar kendi prosedürlerinden dolayı vize konusunda sıkı kurallara sahip olmuş olsa da, Türk vatandaşlarına kolay vize veren ülkelerin de başında gelmektedir. Ülkemiz vatandaşları tarafından özellikle iş arama, çalışma ve yaşama amaçlı gidilen Almanya, geçtiğimiz günlerde bir yasa tasarısını yürürlüğe soktu. Bu yasaya göre AB dışındaki kişiler, Almanya'da 6 ay boyunca iş arayabilirler. Peki nitelikli iş gücünü artırmayı hedefleyen bir yasa olan Almanya Göç Yasası ile hangi meslek grubu sahipleri ülkeye başvuruda bulunabilirler?

Nitelikli İş Gücünü Artırmayı Amaçlayan Bir Yasa: Almanya Göç Yasası

1 Mart 2020'de yürürlüğe giren ve 31 Aralık 2021’e kadar devam edecek olan Almanya Göç Yasası, Avrupa Birliği vatandaşı harici kişilere, Almanya'da iş bulmanın kapılarını açmaktadır. Eğer siz, belirlenen kriterleri yerine getirdiğiniz sürece Almanya'da 6 ay boyunca iş arayabilirsiniz. Buradaki en önemli kriter başvuruda bulunacak kişilerin B2 seviyesinde Almanca bilen bir üniversite mezunu olmasıdır. Ancak Almanya sadece üniversite mezunlarına kapılarını açmıyor. Mesleki yeterliliğe sahip kişiler de bu yasa tasarısına göre Almanya'da iş aramak için ülkeye başvuruda bulunabilirler.

Diyelim ki yukarıda belirttiğimiz tüm kriterleri yerine getirdiğinizi düşünüyorsunuz. Bu noktada diplomanızın ya da mesleki kalifikasyonlarınızı belgeleyen evrakların Almanya'da bir denkliği olup olmadığını öğrenmek zorundasınız. Denklik alabilmek ve başvuruda bulunabilmek için, adayların diplomalarını ve mesleki yeterliliklerini gösteren belgelerini sorumlu kurumlar aracılığıyla Almanya’ya iletmesi oldukça önemlidir. Bu denklik belgesi ile Almanya iş piyasasında sizin mesleğinize denk düşen meslekleri bu sayede öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu konuda uzmanlarımızdan profesyonel bir yardım alabilirsiniz.

Peki Hangi Meslek Grupları Başvuruda Bulunabilir?

Almanya, dönem dönem kapılarını nitelikli iş gücü için kendi vatandaşı harici kişilere zaten açmaktadır. Ancak bu yasa, bir çok meslek grubunu içerdiği için Almanya Göç Yasası, bu noktada diğer alımlardan ayrılmaktadır. Almanya'nın aradığı meslek grupları arasında ise özellikle doktorlar, hemşireler, sağlık personelleri, mimarlar, bilişim uzmanları, mühendisler, teknik elemanlar, enerji teknisyenleri, psikoterapistler, psikologlar, inşaat teknisyenleri ve öğretmenler bulunmaktadır. Ancak liste sadece bu meslek grupları ile sınırlı değildir.

Kabul Edildikten Sonra Süreç Nasıl İşlemektedir?

Yasa tasarısına göre kabul edilen adaylar için Almanya, altı aylık iş arama vizesi sağlamaktadır. Kişiler bu sayede altı ay boyunca ülkede iş arayabilirler. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise bu süreçte Alman Hükümeti sizin kendinizi geçindiriyor olmanızı istemektedir. Yani bir diğer tabir ile bu süreçte ülke size herhangi bir maddi yardımda bulunmayacaktır. Bu bağlamda aylık 786 Euro gibi bir ücreti bankada bulundurmanız gerekmektedir.

Süreç ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise Almanya çalışma vizesidir. İş arama vizesinden farklı olan çalışma vizesi, işinizi bulduktan ve firma ile anlaştıktan sonra almanız gereken bir vize türüdür. Bu sayede Almanya'da çalışma hayatına başlayabilir ve parlak bir kariyerin ve geleceğin adımlarını sağlam bir şekilde atabilirsiniz.

Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri, Almanya Göç Yasası ile ilgili olan tüm süreçte profesyonel bir hizmet sağlamakta ve gerekli olan tüm vize işlemlerinizi sizin adınıza yürütmektedir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşüp süreç ile ilgili çok daha detaylı bilgiler alabilir ya da bize online iletişim formundan ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.