BLOG

Almanya'da İş Bulup Çalışabilir Miyim?

A -A +
Almanya'da İş Bulup Çalışabilir Miyim?

Ülkemiz vatandaşlarının en çok yaşamak ve çalışmak istediği ülkelerden biri hiç şüphesiz ki Almanya'dır. Bunun en büyük sebebi, ülkenin dünyanın en büyük 4. ekonomik gücü oluşudur. Aynı zamanda Almanya bir çok iş fırsatını da kendi vatandaşı harici kişilere sunmaktadır. Özellikle nitelikli iş gücünü artırmayı hedefleyen ülke, sürekli olarak kapılarını AB vatandaşı kişilere açmaktadır. Dolayısıyla "Almanya'da iş bulup çalışabilir miyim?" diye soran vatandaşlarımıza "evet" cevabını verebiliriz.

Almanya Vize Süreci

Almanya, ülkemiz vatandaşlarına vize uygulayan bir ülkedir, dolayısıyla iş konusuna geçmeden önce, Almanya vizesi ile ilgili bazı detayları vermek gerekir. Almanya’ya yapacağınız bir seyahatten önce almanız gereken vizenin türü gerçekleştireceğiniz seyahatin amacına göre değişkenlik göstermektedir. Bunun yanı sıra iş hayatındaki ve toplumsal yaşamdaki konumunuz da başvuracağınız vizenin türünü değiştirmektedir. Bu sebeplerden dolayı sizin için uygun olan başvuruyu yapmanız son derece önemlidir. Uygun bir başvuruyu tanımlayan durum, gereken formların eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak, Almanya Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksik ve kusur olmadan teslim edilmesidir.

Almanya'da İş Fırsatı

Almanya, uyguladığı prosedür gereği nitelikli iş gücünü artırmak için işçi alımları yapan bir ülkedir. Bu bağlamda Avrupa Birliği dışından gelen kişiler için, iş gücünün Almanya’ya gelişini kolaylaştırmayı amaçlayan “Nitelikli İş Gücü Göç Yasası” 1 Mart 2020’de yürürlüğe girdi ve 31 Aralık 2021’e kadar devam edecektir. Bu yasa ile birlikte başvuruda bulunan kişiler, kriterleri yerine getirdiği ve kabul edildiği süreçte Almanya'da 6 ay boyunca iş arayabilecekler. Üstelik bu yasa sadece doktorlar, hemşireler, öğretmenler vb. meslek gruplarını kapsamamaktadır. Terzisinden inşaat teknikerine, marangozundan aşçısına kadar bir çok kişi Almanya Göç Yasası ile Almanya'da kendilerine iş bulabilirler.

Çalışmak İçin Denklik Alma

Farz edelim ki başvurunuz onaylandı ve Almanya Hükümeti sizi yeterli gördü. Bununla birlikte ülkede iş aramanıza da izin verdi. Bu süreçte diplomalarınız ve mesleki kalifikasyonlarınız için denklik almanız gerekmektedir. Denklik alabilmek için başvuruda bulunan adayların diplomalarını ve mesleki yeterliliklerini gösteren belgelerini yetkili kurumlar aracılığı ile Almanya’ya iletmesi gerekmektedir. Mesleğinizin ya da eğitiminizin Almanya çalışma piyasasında bir karşılığı olup olmadığını bu denklik sayesinde öğrenebilirsiniz.

Almanya'da iş bulmak ve iş aramak için Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri ayrıcalığından faydalanabilirsiniz. Uzman danışmanlarımız ile görüşmek ve Almanya'da çalışabilmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.