BLOG

Almanya'da İşiniz Hazırsa Re-vize'de Vizeniz Hazır!

A -A +
Almanya'da İşiniz Hazırsa Re-vize'de  Vizeniz Hazır!

Resmi adı ile Almanya Federal Cumhuriyeti, Türkiye ile uzun yıllardır yakın siyasi ve sosyal ilişkiler içerisinde olmuş bir güçlü ve saygın ülkedir. Almanya’da yaşayan en büyük azınlık grubu Türkler olup uzun yıllardır orada varlıklarını sürdürmektedirler. Almanya’da faaliyet gösteren bir şirketle anlaşma yaptıysanız, yani Almanya'da işiniz hazırsa ve çalışmak için Almanya’ya gitmek istiyorsanız bunun için önce çalışma izni almanız gerekmektedir.

Almanya Çalışma İznini Nasıl Alabilirim?

Çalışma iznini alabilmek için öncelikle, sizden istenen koşullar Almanya yetkililerinin belirledikleri kriterlere uygun olmalıdır. Çalışma izinleri D tipi vize kategorilerini de kapsamaktadır. Ayrıca üniversite eğitiminizi Almanya’da alan bir Türk vatandaşıysanız, mezuniyetinizin ardından 18 ay içerisinde niteliklerinize uygun bir iş bulduğunuz takdirde Almanya Devleti size oturum ve çalışma izni vermektedir. Şunu da aklınızda bulundurmanızda yarar var ki eğer Almanya’da bulduğunuz iş 90 günü aşmıyorsa Schengen vizesi başvurusu da yapabiliyorsunuz.

Almanya'ya Mavi Kart Başvurusu

Sanayi devi ve güçlü ekonomi Almanya, nitelikli bir iş gücünü ülkeye kazandırmaya büyük önem veren ülkelerin başında gelmektedir diyebiliriz. Bu sebepten dolayı da ülke, Almanya çalışma vizesine denk olan AB Mavi Kart uygulamasına büyük bir değer biçmektedir. AB Mavi Kart ile yükseköğrenim diplomasına sahip olan AB dışı ülke vatandaşları, Almanya’da iş buldukları takdirde aldıkları eğitime uygun bir işte çalışabilir, iş disiplini konusunda rakipsiz olan bu ülkede kendi mesleklerini öğrenebilirler. Mavi Kart, Almanya’nın yetkili yabancılar dairesinden alınabilir. Mavi Kart çıkartma işlemini yapmak istiyorsanız sıralayacağımız belgelerin aslını ve iki adet fotokopisini ibraz etmeniz başvurunuzun incelenmesi için yeterlidir. Mavi Kart başvuru şartlarını içeren bu belgeler sırasıyla, Almanca dilinde eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 2 adet başvuru formu, Alman İkamet Yasası’nın 54. maddesinin 2. fıkrasının 8. bendine göre başvuru sahibinin el yazısıyla imzalanmış bir açıklama yazısı, pasaport, 2 adet vesikalık fotoğraf, mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, karneler, diplomalar gibi akademik belgelerdir.

Almanya vize süreci hakkında daha detaylı bilgi almak için talep formunu doldurabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyarete edebilirsiniz. Vize süreci kapsamlı ve dikkat gerektiren bir süreç olduğu için, eksik evrak teslim etmeniz ya da evraklarınızdaki bilgilerin hatalı olması sizi vize reddi sürecine sürükleyecektir. Uzman vize danışmanlarımız ile tüm süreci en doğru şekilde planlayabilirsiniz. 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.