BLOG

Almanya'da Koronavirüs Normalleşme Dönemi ve Vize Süreci

A -A +
Almanya'da Koronavirüs Normalleşme Dönemi ve Vize Süreci

Avrupa'nın en güçlü ülkeleri arasına sayılan Almanya, Türk vatandaşlarına kolay vize veren ülkelerin başında gelmektedir. Bunun en büyük sebebi elbette ülke ile olan siyasi ve yakın ilişkilerimizdir. Ayrıca ülkede yaşayan ve Alman vatandaşı olan bir çok Türk bulunmaktadır. Almanya, Schengen bölgesine dahil olduğundan dolayı, burayı ziyaret etmeden önce Almanya Schengen vizesine başvuruda bulunmak gereklidir. Schengen vizeleri oldukça sıkı prosedürler barındırmaktadır. Bu konuda evrakların tam ve eksiksiz bir şekilde teslim ediliyor oluşu, size avantaj sağlamaktadır. Aksi takdirde vize reddi ile karşılaşmanız mümkündür. Peki Almanya'da koronavirüs normalleşme dönemi ve vize süreci nasıldır?

Almanya Schengen Vizesi Ve Detayları

Sorumuzun cevabına geçmeden önce, vize süreci ile ilgili biraz daha detay verelim. Vize türleri, seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza göre değişkenlik göstermektedir. Schengen bölgesinde bulunduğundan dolayı, Almanya’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. Diplomatik/yeşil pasaport sahibiyseniz bazı prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz. Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir. Ve Avrupa'da bulunan 26 ülkeye giriş çıkış izni sağlamaktadır. Almanya Schengen vizesini aldıktan ve Almanya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbest bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken ufak bir ayrıntı bulunmaktadır. Almanya vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Almanya’dan giriş yapmanız çok önemlidir.

Koronavirüs Ve Almanya Vize Sürecinde Son Durum

Tüm dünya koronavirüs ile mücadele ederken Almanya'da salgının yükselme grafiğinin durması dikkat çekiyor. Dünya'nın dördüncü büyük ekonomisi  olan Almanya, geçtiğimiz günlerde koronavirüs sürecinde ülkede bulunan turistler için önemli bir karar aldı. Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildirgede, Schengen vizesi sona eren ziyaretçilerin koronavirüs nedeniyle şimdilik sorunsuz olarak Almanya’da kalabileceği açıklandı. Almanya,  Schengen vize süreci sona eren kişilerin 30 Haziran 2020 tarihine kadar oturma izni olmaksızın, Almanya'da kalabileceğini duyurdu. Ayrıca ülkeye girişler ne yazık ki yine 30 Haziran'a kadar yasaklanmıştır. Ancak bu süreçte danışmanlarımızdan vize için randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Almanya vize başvurusunda bulunmak ve randevu sistemimize ücretsiz kayıt olmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.