BLOG

Almanya'da Yaşam Maliyetleri Nasıldır?

A -A +
Almanya'da Yaşam Maliyetleri Nasıldır?

Yurt dışında yaşam ve yurt dışında eğitim denince akla gelen ilk ülkelerden birisi de hiç kuşkusuz Almanya'dır. Avrupa Birliği'nin kurucu ortak üyelerinden biri olan Almanya, özellikle ülkemiz vatandaşlarının sıklıkla ziyaret ettiği ülkeler arasında yer almaktadır. Ülke, Schengen bölgesinde olduğu için Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Burayı ziyaret etmeden önce vatandaşlarımızın Schengen vizesi alması gerekmektedir. Hem yaşamak, hem eğitim almak hem de gezip görmek açısından oldukça ideal bir ülke olan Almanya'da yaşam maliyetleri nasıldır?

Almanya'da Yaşam Maliyetleri: Berlin

Yaşam maliyetleri ve giderler her şehre göre değişkenlik göstermektedir. Berlin, dünyanın en önemli şehirlerinden biridir. Avrupa’nın kültürel, politik ve ekonomik anlamda en önemli başkentleri arasında yer almaktadır. Avrupa’nın en gelişmiş toplu taşıma ağlarından birine sahip olan Berlin’de bir gidişlik toplu taşıma bileti ortalama 2.5 €'dur. Bununla birlikte şehrin ulaşım sisteminde bizdeki gibi aylık paso sistemi uygulanmaktadır. Bu da ortalama 80 € civarındadır. Şehirde her bölgenin kendine ait bir merkezi bulunsa da her bütçeye uygun otel, hostel veya kamp alanı bulunmaktadır. Şehirde tek odalı bir dairenin aylık kirası ortalama 600 - 700 €'dur. Alman mutfağının hâkim olduğu Berlin'de menüler genellikle sosis ve patates ağırlıklıdır. Bir lokantada ortalama 12 €'ya karnınızı doyurabilirsiniz.

Almanya'da Yaşam Maliyetleri: Münih

Almanya'nın bir diğer önemli kenti Münih'tir. Nüfusu yaklaşık 1,5 milyondur. Tüm Alman şehirlerinde olduğu gibi Münih’te de toplu taşıma olanakları son derece gelişmiştir. Otobüs en sık kullanılan toplu taşıma aracıdır. Tüm gün kullanabileceğiniz otobüs biletini yaklaşık 2.8 € ödeyerek satın alabilirsiniz. Şehir merkezinde ve München HBF tren istasyonu yakınlarında çok sayıda otel, butik otel ve hostel bulunmaktadır. Ayrıca ev kiralama alternatifi de konaklama için tercih edilen yöntemlerdendir. Şehirde tek yatak odalı dairenin aylık kirası yaklaşık 800 - 900 €'dur.  Almanya’nın güney şehirlerinden biri olan Münih, mutfak açısından oldukça zengindir. Uygun bir restoranda bir kişilik yemek yaklaşık 15 €'dur.

Almanya'da Yaşam Maliyetleri: Hannover

Almanya’nın kuzey kesiminde yer alan Hannover, ülkenin bir diğer önemli kentidir. Hannover’da ulaşım oldukça gelmiştir ve ulaşım otobüs, tramvay, banliyö trenleri, bisiklet ve taksi ile sağlanmaktadır. Bir gidişlik toplu taşıma bileti ortalama 2.5 €'dur. Hannover'da taksi fiyatlarının yüksek olması sebebiyle toplu taşıma araçlarının kullanım oranı oldukça yüksektir. Hannover şehri içerisinde, çeşitli kalitelerde otel, apart otel, hostel ve konuk evi bulmanız oldukça kolaydır. Şehir merkezinde tek yatak odalı dairenin aylık kirası ortalama 650 €'dur. Yeme ve içme konusunda da oldukça uygun bir şehir olan Hannover'da uygun bir restoranda bir kişilik yemek ortalama 10 €'dur.

Almanya vizesi almak ve başvuruda bulunmak için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Bize ulaşmak için online iletişim formunu doldurabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.