BLOG

Almanya'da Yaşam Şartları: Berlin'i Yerinde Keşfetmek

A -A +
Almanya'da Yaşam Şartları: Berlin'i Yerinde Keşfetmek

Pek çok kişinin hayali Berlin'i yerinde keşfetmek ve görmek olmalı. Bu yüzden dolayı dünyanın en büyük sanayi devlerinden biri olan Almanya, pek çok turist tarafından ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Gezginlerin akın ettiği ülke, Avrupa'nın en merak edilen ülkelerinden biridir. Elbette sadece gezip görmek için değil, yaşamak için de pek çok insanın tercih ettiği bir ülke olan Almanya'da yaşam şartları nasıldır?

Almanya Pahalı Bir Ülke Mi?

Almanya her ne kadar ülkemize kıyasla pahalı bir ülke gibi dursa da, yaşayanlar için aslında öyle değildir. Her ülkede olduğu gibi kazanılan paranın yetip yetmediği tamamen o kişinin hayat standardına ve yaşayış şekline göre çeşitlilik göstermektedir.  2017 verilerine göre Almanya’da saatlik asgari ücret brüt 8,5 Euro olarak belirlenmiştir. Çalışacağınız saate göre alacağınız paranın miktarı da değişiklik göstermektedir.

Almanya'da yaşam denilince akla ilk gelen sorulardan bir diğeri ise ev kiralarıdır. Ev kiraları evin büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre değişmektedir. Haftalık kiralar 200 Euro gibi bir rakamdan başlamaktadır. Bu da yine sizin nerede yaşayacağınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Yeme ve içme konusuna gelecek olursak, bu da yine nasıl ve ne tarz yemek yiyeceğinize göre çeşitlilik göstermektedir. Eğer kendi yemeğinizi evde hazırlayıp yiyorsanız ve lüks giderleriniz yok ise günlük ihtiyaçlarınız için de aylık ortalama 300-400 Euro ile rahatlıkla geçinebilirsiniz.

Almanya Vize Konusunda Katı Bir Ülke Mi?

Almanya vize konusunda katı bir ülke olsa da, Türkiye ile olan yakın ilişkilerinden sebep, Türk vatandaşlarına rahatlıkla vize verebilen bir ülkedir. Her ne kadar Türk vatandaşlarına kolayca vize uyguluyor olsa da, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle belgelerin kusursuz ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması şarttır. Zira bunun aksi bir durumda vize süreciniz olumsuz yönde etkilenecektir.

Almanya, aynı zamanda bir Schengen ülkesi olduğu için, bu ülkeye alacağınız bir vize ile 26 ülkeye rahatlıkla giriş çıkış yapabilirsiniz. Berlin'den başlayıp 26 ülkenin kendine has şehirlerini gezmek düşünüldüğü kadar zor bir durum değildir. Fakat belgelerinizi eksiksiz hazırlamış olsanız dahi vize sürecinizde titiz davranmak gerekmektedir. Konsoloslukların da tavsiyesi ile profesyonel bir yardım almanız lehinize olan bir durumdur.

İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek, Berlin'i yerinde keşfedebilir ve vize sürecinizde maddi ve manevi hiçbir kayıp yaşamadan sorunsuz bir vize süreci geçirebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.