BLOG

Almanya'da Yaşamak Nasıl Mümkün?

A -A +
Almanya'da Yaşamak Nasıl Mümkün?

Almanya’da Yaşamak Nasıl Mümkün?

Avrupa’nın ve dünyanın en güçlü ekonomilerinden olan Almanya’da yaşamak pek çok kişinin hayalidir. Bunda Almanya’nın muazzam sosyal imkanlarının, iş fırsatlarının ve pek çok kültürü barındıran demografik yapısının rolü büyüktür. Ayrıca, geçmişte Türkiye’den Almanya’ya doğru yaşanan büyük göç dalgası nedeniyle pek çok kişi Almanya’da aile bağları kurmuş olup karşılıklı evliliklerle bu bağlar daha da güçlenmektedir.

Almanya’da yaşamayı düşünüyorsanız, Almanya’dan uzun süreli oturum izni (D tipi vize) almanız gerekecektir. Bunun birkaç yolu vardır ve başvurunuz Almanya’ya seyahat amacınıza göre değişecektir. Gelin, bunları teker teker inceleyelim.

Eğer Almanya’da ikamet eden bir Alman vatandaşıyla evlendiyseniz, halk arasında “Almanya evlilik vizesi” olarak da bilinen aile birleşimi yoluyla Almanya’ya göç edebilirsiniz. Aile birleşimi için dil yeterliliği ve maddi teminat gibi çeşitli kriterleri karşılamanız gerekecektir. Aile birleşimi bir anlamda vatandaşlığın da kapısını araladığı için uzun bir değerlendirme sürecinden geçmektedir ve evrakların doğru-eksiksiz bir şekilde hazırlanarak titizlikle takibi çok önemlidir.

Uzun süreli eğitim (üniversite okumak, yüksek lisans yapmak, uzun süreli dil kursu) gibi amaçlarla Almanya’ya seyahat etmeyi planlıyorsanız, yine oturum izni alarak Almanya’da yasal olarak ikamet etme şansına sahip olabilirsiniz. Burada en önemli noktalardan biri, Almanya’daki eğitiminizin yaklaşık ilk yılını karşılayacak kadar birikimin Bloke Hesap şeklinde teminat gösterilmesidir. Bu bloke hesaplar Deutsche Bank veya İş Bankası üzerinden açılabilir. Dil kurslarına gidenler için ikinci önemli nokta, eğitim alacağınız kurumun haftalık ders saatidir. Ders saati makul bir seviyede olmalıdır. Eğitim amacıyla oturum iznine başvuruyorsanız, üçüncü en önemli nokta motivasyon mektubunuzdur. Motivasyon mektubu Almanya’da eğitim alma amacınızı ve hedeflerinizi açık ve net bir şekilde açıklamalıdır.

Almanya’da çalışma izni alarak da uzun süreli ikamet etme şansı bulabilirsiniz. Ancak Almanya’da çalışma izni alabilmek için de bazı katı kriterleri karşılamanız gerekir. Öncelikle nitelikli bir mesleğe sahip olmanız beklenir. Almanya, size çalışma izni vermeden önce kendinize ve Alman ekonomisine, ülkenin refahına katkıda bulunabileceğinize ve artı değer yaratabileceğinize ikna olmalıdır. Eğer Almanya’daki bir firmanın daveti üzerinde gidiyorsanız, orada anlaştığınız firmanın tüm evrakları talep edilerek kapsamlı incelemelere tabi tutulacaktır. Almanya’da yapacağınız işin Türkiye’deki iş tecrübenizle uyuşması da önemli bir konudur.

Kısaca özetlersek, çalışma, eğitim ve aile birleşimi gibi nedenlerle Almanya’ya göç ederek orada yaşamanız mümkündür. Ancak bu süreçlerin çok ayrıntılı incelemelere tabi tutulduklarını ve bu nedenle evraklarınızın tam ve doğru hazırlanmasının kritik önem taşıdığını hatırlatmak isteriz. Dolayısıyla, bu meşakkatli süreçte profesyonel destek almanız en başta sizin yararınıza olacaktır.

Almanya D tipi Schengen vize başvurularınızı tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bu süreci pek çok kez takip ederek başarıyla sonuçlandırmış olan uzman danışmanlarımız, ihtiyacınız olan tüm bilgi ve belgeleri sizinle paylaşacak, ayrıca mülakatlarda izlemeniz gereken stratejiler ve motivasyon mektubu gibi konularda sizi aydınlatacaktır. Uzun süreli Almanya Schengen vize başvuruları hakkında daha fazla bilgi almak veya başvuru işlemlerinizi vakit kaybetmeden başlatmak için Ankara ve İzmir ofislerimizden bizimle irtibat kurabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.