BLOG

Almanya'daki Akraba ve Arkadaşlarınızı Ziyaret Etmenin Tam Vakti

A -A +
Almanya'daki Akraba ve Arkadaşlarınızı Ziyaret Etmenin Tam Vakti

Bütün bir yıl boyunca çok çalıştınız ve bunaldınız. Ya da kısa süreli bir yurtdışı seyahati planlıyorsunuz. Özellikle Almanya hem turistik açıdan hem de başka bir çok açıdan ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Almanya'daki akraba ve arkadaşlarınızı ziyaret etmek istiyorsanız, seyahat planınıza uygun bir vize türü ile bu yolculuğu keyifli bir hale getirebilirsiniz. Bu tipte bir seyahat için başvuracağınız vize türü ise Almanya turistik arkadaş ve akraba ziyareti vizesidir.

Almanya Turistik Akraba Ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya’da ikamet eden bir akrabanız veya arkadaşınızı ziyaret etmek amacıyla Almanya’ya seyahat etmek istiyorsanız, akraba ve arkadaş ziyareti vize türüne başvurmanız gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ülkede bulunan yakınlarınızdan alacağınız davetiyedir. Bu davetiye sizin adınıza konsolosluğa yazılması gerekmektedir. Eğer davetiye açık ve net bir dilde, ilgili konsolosluğa yazılmazsa, süreciniz olumsuz etkilenebilir. Bundan sonra dikkat etmeniz gereken diğer önemli konu ise çalışma durumunuza bağlı olarak eksiksiz hazırlayacağınız evraklardır. Alman Konsolosluğu oldukça sıkı prosedürler uyguladığı için, evrakların düzgün bir şekilde hazırlanması çok önemlidir.

Davetiyenin Önemi Nedir?

Herhangi bir ülkede yaşayan tanıdığınızın size davetiye göndermesi, vize alım süreçlerinizi hızlandıracaktır. Almanya Konsolosluğu, bu tip durumlara oldukça önem verdiği için Almanya'dan bir davetiye almak Almanya vizenizi olumlu yönde etkiler. Davetiyeniz ilgili konsolosluk  tarafından incelendikten sonra size iade edilecektir. Yine de seyahatiniz esnasında belgeyi yanınızda bulundurmanızı tavsiye etmekteyiz.

Almanya Schengen bölgesine ait bir ülke olduğu için, başvurudan önce bir Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Burada da dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Örneğin öğrenciyseniz ve bu yüzden  çalışma hayatında bulunmuyorsanız, Almanya seyahatinizde masraflarınızın kim tarafından ve ne şekilde karşılanacağını gösteren belgeler hazırlamanız önemli bir durumdur. Bu belgeler sponsorunuzun, masraflarınızı karşılayacağına dair bir teminat sunacağı için, vize alım sürecinizi olumlu yönde etkileyen bir diğer önemli unsurdur.

Schengen Vizesi Başvurusunda Parmak İzi Uygulaması

Eğer ilk defa bu vize türüne başvuru yapacaksanız, 5 yıl süre ile geçerli olacak parmak izi uygulamasına tabi tutulmanız gerekmektedir. Daha sonraki vize alımlarınızda, profesyonel ekibimiz sizin için bu durumu kolaylaştıracaktır. 2014 yılında yürürlüğe giren prosedür gereğince bu işlem uygulanmaktadır.

Almanya'ya arkadaş ve akraba ziyareti yapmak ve Almanya vizesi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamamak için, uzmanlarımız sizin adınıza vize alım sürecini en sağlıklı şekilde gerçekleştirecektir.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.