BLOG

Almanya'dan Çalışma İzni Nasıl Alınır?

A -A +
Almanya'dan Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Dünya'nın en büyük ekonomi ve sanayi devleri arasında görülen Almanya, bugün pek çok kişi tarafından yaşamak ve çalışmak için gidilen ülkelerin başında gelmektedir. Avrupa Birliği'nin de kurucu ülkesi olan Almanya bünyesinde barındırdığı sosyal imkanlar ve avantajlar bakımından oldukça tercih edilen ülkelerden biridir diyebiliriz. Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişimi yaklaşık yüz yıl öncesine uzanmasına rağmen, özellikle Türkiye’den göçmen işçi aldığı için iş gücü anlamında Almanya önemli bir konumdadır. Almanya’ya giden Türk göçmen işçiler ülkenin kültürüne etki etmiş ve iki milleti birbirine yakınlaştırmışlardır. Bu durum sayesinde pek çok Türk, Almanya’ya turist veya çalışan olarak gitmeyi başarmaktadır.

Almanya’da bir firmadan iş teklifi aldıysanız ve oturma izni alarak yeni bir hayat kurmak istiyorsanız çalışma vizesi için başvuru yapmanız gerekecektir. Peki bu başvuru süreci nasıl işlemektedir? Bu yazımızda bu konu hakkında kafanızda yer alan soru işaretlerini gidermek istiyoruz.

Almanya Çalışma Vizesi Hakkında

Almanya çalışma vizesine başvurabilmeniz için öncelikle bir şirket veya firmayla anlaşarak iş sözleşmesi yapmanız gerekmektedir. Bu vize başvuru sürecinde Almanya’nın katı kurallar uygulayan bir ülke olduğunu, sürecin tüm ayrıntılarının eksiksiz yönetilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Öncelikle Almanya, iş sözleşmesi yaptığınız şirketin (işverenin) tüm evraklarını talep ederek geniş çaplı bir incelemeye tabi tutacaktır. Bu süreçte üzerinde durulması gereken çok önemli noktalar vardır. Bunlardan ilki, mesleğinizin niteliğidir. Almanya, çalışma vizesi talebinizin kabulü için Almanya’ya ve şahsınıza artı değer katabilecek durumda olmanızı bekleyecektir. Örneğin, Almanya’da bir şirket kurmak istiyorsanız, sadece ufak bir işletme açacağınızı belirterek Almanya’dan çalışma vizesi almanız pek de kolay olmayacaktır. Tasarlanmış başarılı projelerin sahipleri vize alma konusunda bir adım öndedir.

Bir diğer önemli konu ise, Türkiye’de icra ettiğiniz ve Almanya’da icra edeceğiniz meslekler denk veya en azından birbirine yakın olmalıdır. Örneğin, burada terzilik yapıyorsanız Almanya’da da terzilik icra etmeniz beklenir. Konu sadece bununla da sınırlı değildir. Almanya, icra ettiğiniz mesleği bilfiil icra ettiğinizi kanıtlamanızı da isteyecektir. Bu konu hakkında size yardımcı olması için bulunduğunuz meslek odasından alacağınız belgeleri Almanya’ya sunabilirsiniz.

Almanya çalışma vizesine başvuruda bulunmak ve daha detaylı bilgi almak için uzman vize danışmanlarımız ile İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde yüz yüze görüşebilir ve vize sürecinizi en sağlıklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.