BLOG

Almanya'dan Davetiye Almak Vize Başvurusunda Avantaj Sağlar mı?

A -A +
Almanya'dan Davetiye Almak Vize Başvurusunda Avantaj Sağlar mı?

AB'nin kurucu üyelerinden biri olan Almanya; dünyanın en önemli ve güçlü ülkelerinden biridir. Yoğun Türk nüfusunun bulunduğu ülke, Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ancak gerek ticari ilişkiler gerek Türk nüfusunun fazla olmasından dolayı Almanya, Türkiye vatandaşlarına kolay vize verebilen ülkeler arasında gösterilmektedir. Elbette ülkenin siyasi ve ekonomik konumundan dolayı vize prosedürleri bir takım titiz detaylar içermektedir. Ancak vize süreçlerini kolaylaştıran bir takım etmenler de bulunmaktadır. Bunlardan biri de davetiye ile Almanya'ya gitmek.

Elbette davetiye vize alım süreçlerinde işinizi kolaylaştıran unsurların başında gelmektedir. Zira Almanya Konsolosluğu özellikle davetiye ile yapılan seyahatleri daha güvenilir bulmaktadır. Almanya’ya aile-arkadaş ziyareti için vize başvurusunda bulunacak kişilerin standart evraklara ek olarak beyan edebildikleri bir davet-istek mektubu bulunmaktadır. Bu vize daveti, Almanya Belediyesi onaylı bir davetiyedir. Almanya'ya davet eden kişi Alman vatandaşı ise davetiye, davet eden kişinin dilekçe ve pasaport fotokopisi ile birlikte ibraz edilmelidir. Davet eden kişi orada oturum iznine sahip yabancı durumunda ise Almanya'da ikamet ettiği bölgedeki belediyeden onaylı davetiyeyi, kimlik bilgileri ve dilekçe ile birlikte göndermesi gerekmektedir.

Davetiye Nasıl Olmalıdır?

Vize davetiyesinde bulunması zorunlu olan bazı bilgiler bulunmaktadır. Bunlardan ilki, vize davetiyesinin hazırlandığı tarih olup davetiye bir aydan eski olmamalıdır. İkincisi, davetiyenizin doğrudan şahsa yönelik değil, Alman Konsolosluğu’na hitaben yazılmasıdır. Üçüncü nokta ise vize davetiyesinde davetiyeyi gönderen kişiye ait bilgilerdir. Bu bilgiler arasında davet edenin kimlik bilgileri, adresi, ziyaretin amacı, davet edenle edilen arasındaki yakınlık derecesi, ülkede kalış süresi, konaklama yerinin adresi (örneğin arkadaşınızın evinde konaklayacaksanız açık ev adresi) gibi bilgiler yer alır. Ayrıca, davet eden kişinin Almanya’daki yasal statüsü de açıklanmalı, bu statü ilgili belgelerle desteklenmelidir. Örneğin, ilgili kişi Alman vatandaşıysa nüfus kâğıdının fotokopisi, eğer vatandaş olmayıp oturum iznine sahipse oturum iznini gösteren belgeler bu davetiyeye eklenmelidir.

Almanya vizesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ve alanında kendini geliştirmiş uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.