BLOG

Almanya’dan İş Teklifi Aldım, Ne Yapmalıyım?

A -A +
Almanya’dan İş Teklifi Aldım, Ne Yapmalıyım?
Resmi adı ile Almanya Federal Cumhuriyeti, Türkiye ile uzun yıllardır yakın siyasi ve sosyal ilişkiler içerisinde olmuş bir ülkedir. Almanya’da yaşayan en büyük azınlık grubu Türkler olup uzun yıllardır orada varlıklarını sürdürmektedirler. 
 
70’li yıllarda Almanya’nın yürüttüğü işçi politikası ile çok sayıda Türk vatandaşın Almanya’ya göç etmesinin ardından, Türklerin bir gözü ve kulağı hep Almanya’da, Almanların bir gözü ve kulağı ise Türk vatandaşların üzerindedir. Karşılıklı olarak iki ülke arasında ticari, eğitim ve sosyal amaçlarla sık sık ziyaretler gerçekleşir. 
 
Almanya’da faaliyet gösteren bir şirketle anlaşma yaptıysanız ve çalışmak için Almanya’ya gitmek istiyorsanız bunun için önce çalışma izni almanız gerekmektedir. Peki bu izni nasıl alacaksınız? 
 
Çalışma iznini alabilmek için öncelikle, Almanya yetkililerinin belirledikleri kriterlere uygun olmalıdır. Örneğin o bölgede bulduğunuz iş için uygun bir Almanya veya Avrupa Birliği ya da Avrupa Ekonomik Alanı’na dahil ülkenin vatandaşı yoksa ancak öyle o işe girip çalışmanız mümkündür. Ancak üniversite eğitiminizi Almanya’da alan bir Türk vatandaşıysanız, mezuniyetinizin ardından 18 ay içerisinde niteliklerinize uygun bir iş bulduğunuz takdirde Almanya devleti size oturum ve çalışma izni vermektedir. Şunu da aklınızda bulundurmanızda yarar var ki eğer Almanya’da bulduğunuz iş 90 günü aşmıyorsa Schengen Vizesi başvurusu da yapabiliyorsunuz. 
 
Almanya çalışma iznine başvururken dil yeterliliğinizi belirtmeniz ilk gerekliliklerdendir. Bir diğer gereklilik ise Türkiye’deki bir üniversiteden mezun olduysanız diplomanızın Almanya’daki üniversitelerin diploması ile denk olduklarını belirtmeniz gerekmektedir. 
 
Yukarıdaki gereklilikleri sağlıyor ve işiniz 90 günden uzun sürecekse, uzun süreli Ulusal Vize almanız gerekmektedir. Ulusal Vize başvurusu için gerekli evraklar ise, başvuru formu, pasaport, 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, varsa daha önce yapılmış evlilikler, boşanmalar, doğan çocuklarınıza ait kimlik bilgileri gibi belgeler, anne ve baba hakkında bilgiler, ikamet belgesi, sağlık sigortası, mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, diplomalar, sertifikası, iş sözleşmesi vb., çalışma biçimi, yıllık brüt maaş, doktorluk gibi mesleklerde alınması zorunlu olan onay yazısı şeklindedir. 
 
Almanya çalışma izni için gerekli evraklarınızı hazırlayarak konsolosluk, elçilik ve akredite vize şirketlerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi almak ve prosedürler hakkında profesyonel kişilerden destek almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı olarak uzun yıllardır alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımızla bu sektörde faaliyet göstermekteyiz. Siz de İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek danışmanlarımızla birebir görüşebilir ve vize başvurunuzu en hızlı şekilde başlatabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.