BLOG

Almanya'dan Kolayca Vize Almak İçin Gereken Evraklar

A -A +
Almanya'dan Kolayca Vize Almak İçin Gereken Evraklar

Avrupa Birliği'nin kurucu ortak üyelerinden biri olan Almanya; son derece güçlü bir ülkedir. Türk nüfusunun oldukça fazla olduğu ülke Schengen Birliği'ne taraf ülkelerden biridir ve Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Bu bağlamda Almanya'ya seyahat etmeden önce Almanya Schengen vizesi başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Ülkeye seyahat amacınıza göre seçeneğiniz bir vize türü ile giriş yapabilirsiniz. Peki Almanya'dan kolayca vize almak için gereken evraklar nelerdir?

Davetiye İle Almanya'ya Gitmek

Davetiye ile Almanya'ya gitmek, Almanya vize alım sürecinizde size yardımcı olacaktır. Almanya Konsolosluğu (ya da herhangi bir farklı ülke) vize başvurunuzu yaparken ülkede kalacağınız sürede nerede ve ne kadar konaklayacağınızı bilmek isteyecektir. Almanya’ya tatil vb. amaçlarla gidip otel veya hostel gibi seçeneklerde konaklayacak kişiler, konaklayacakları otel veya hosteldeki rezervasyonlarını ibraz ederek konaklama beyanlarını gerçekleştirebilir. Ancak aile-arkadaş ziyareti gibi durumlarda genellikle ziyaret edilen kişinin evinde konaklandığı için, bu beyanın resmi davetiye yoluyla yapılması gerekmektedir. Bu bakımdan Almanya vize davetiyesi, Almanya’da ikamet eden yakınınızın seyahatiniz süresince onun yanında konaklayacağınızı taahhüt eden bir yazılı davetiyedir.

Vize davetiyesinde bulunması zorunlu olan bazı bilgiler bulunmaktadır. Bunlardan ilki, vize davetiyesinin hazırlandığı tarih olup davetiye bir aydan eski olmamalıdır. İkincisi, davetiyenizin doğrudan şahsa yönelik değil, Alman Konsolosluğu’na hitaben yazılmasıdır. Üçüncü nokta ise vize davetiyesinde davetiyeyi gönderen kişiye ait bilgilerdir. Bu bilgiler arasında davet edenin kimlik bilgileri, adresi, ziyaretin amacı, davet edenle edilen arasındaki yakınlık derecesi, ülkede kalış süresi, konaklama yerinin adresi (örneğin arkadaşınızın evinde konaklayacaksanız açık ev adresi) gibi bilgiler yer alır. Ayrıca, davet eden kişinin Almanya’daki yasal statüsü de açıklanmalı, bu statü ilgili belgelerle desteklenmelidir. Örneğin, ilgili kişi Alman vatandaşıysa nüfus kâğıdının fotokopisi, eğer vatandaş olmayıp oturum iznine sahipse oturum iznini gösteren belgeler bu davetiyeye eklenmelidir.

Almanya vize başvuruları için önemli olan bir diğer unsur, profesyonel bir yardım almaktır. Bu sayede vizeniz kısa sürede olumlu bir şekilde sonuçlanacaktır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.