BLOG

Almanya'nın En Popüler Şehirleri: Berlin

A -A +
Almanya'nın En Popüler Şehirleri: Berlin

Yüzyıllardır sahip olduğu çehreyi korumayı başaran nadir Avrupa kentlerinden birisi olan Berlin, Avrupa’nın en büyük ülkelerinden birisi olan Almanya’nın başkenti konumundadır. Kreuzberg gibi Türk nüfusun yoğunluklu olarak yaşadığı yerlerin bulunduğu bu kent 60’larda yaşanan işçi göçlerinden beridir kalabalık bir Türk diasporasını da bulundurmaktadır. Bu diasporanın varlığı kenti turistik amaçla ziyaret eden Türklerin en ufak bir yabancılık çekmemesinin temel sebeplerindendir. Yoğun bir tarihi doku ile beraber elektronik müziğin gün geçtikçe yaygınlaştığı bir gece hayatına sahip olan Berlin, hem kültürünü artırmak hem de eğlenmek isteyen her turistin uğraması gereken bir kenttir.

Brandenburg Kapısı, Berlin’de görülmesi gereken ilk noktalardan birisidir. Kentin en önemli turistik noktalarından biri olan bu kapı, meşhur Unter den Linden caddesine komşuluk etmektedir. Kapının kuzey tarafında ise Alman Parlamento Binası Reichstag bulunmaktadır. Yılbaşı kutlamalarına ve Berlin’in dünya çapında tanınan bir çok etkinliğine ev sahipliği yapan Brandenburg Kapısı aynı zamanda Berlin’deki en merkezi yapılardan birisidir. Kendine özgü ışıklandırması sebebiyle gece vakti de görülmesi gereken bir yapı olan Brandenburg Kapısı’nın yakınlarında aynı zamanda Berlin’deki en iyi kahvaltılardan birisini yapabileceğiniz Cafe Einstein bulunmaktadır.

Alexanderplatz ise Almanya’nın en popüler şehri Berlin’de bulunan bir başka önemli noktadır. Mitte bölgesinin en merkezi meydanı olan Alexanderplatz aynı zamanda Berlin’in ulaşım merkezidir. Birçok turistin tepesine çıktığı uzun bir TV kulesine de ev sahipliği yapan bu meydanın çevresinde Berlin’e özgü Currywurst gibi atıştırmalıkları yiyebileceğiniz bolca sokak satıcısı mevcuttur. 

Reichstag, Brandenburg Kapısı’na yakınlığıyla bilinen Alman parlamento binasıdır. Çok uzun yıllardır Alman Devleti’nin meclisinin bulunduğu bu bina tepesinde bulunan cam kubbe ile de meşhurdur. Tam bir mühendislik harikası olan bu kubbe, aynalardan oluşan bir yapı ile üzerine vuran ışığı parlamento salonuna yansıtabilmekte ve üzerine yağan yağmur suyunu arıtıp kullanabilmektedir. Bunun dışında üstünde bulunan güneş panelleri sayesinde elektrik de elde edebilen cam kubbe hem estetik hem de işlevsellik açısından eşi benzeri olmayan bir yapıdır. 

Berliner Dom, Berlin’deki en büyük katedrallerden birisidir. Son derece etkileyici bir yapı olan bu protestan katedrali sayıca fazla ve yüksek merdivenlere sahiptir ve şayet bu merdivenleri tırmanmaya karar verirseniz görebileceğiniz en etkileyici Berlin manzarasıyla karşılaşarak harika panoramik fotoğraflar çekme şansı yakalamanız işten bile değildir. Sabah 9 ve akşam 20 arasında ziyarete açık olan bu yapı Berlin’e gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken noktalardan birisidir zira hem tarihi açıdan çok kıymetlidir hem de gotik-barok Alman mimarisinin en büyük örnekleri arasında gösterilmektedir.

Almanya’ya gitmek ve turistik Almanya vizesi almak için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerini ziyaret ederek uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz. Almanya vize işlemleri ile ilgili tüm süreçlerde yanınızda olabilmek ve vize sürecinizi doğru şekilde planlamak adına Re-Vize ayrıcalığından faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.