BLOG

Almanya'ya Davetiye ile Gitmek Daha mı Kolay?

A -A +
Almanya'ya Davetiye ile Gitmek Daha mı Kolay?

Eğer Almanya'ya herhangi bir şekilde seyahat yapmayı planlıyorsanız ve ülkede bir yakınınız varsa, davetiye ile Almanya'ya gitmek elbette daha kolaydır. Davetiye şartı, başta Almanya olmak üzere Schengen ülkelerinin tümü tarafından belirli durumlarda talep edilen vize başvuru şartlarından biridir. Eğer davetiyeniz varsa, ilgili konsolosluklar bu durumu oldukça olumlu bir şekilde değerlendirmektedir.

Almanya’ya davetiye ile gitmek, ülkede turizm veya iş faaliyeti gerçekleştirecek çoğu kişinin seçimlerinden biridir. Özellikle de akraba ve arkadaş ziyareti yapacak olan çok sayıda turist Almanya’da konaklamak için bu yolu tercih etmektedir. Aynı zamanda iş seyahati dolayısıyla Almanya’ya gidecek olan kişiler de sık sık kendi iş yerlerinin ve ziyaret edecekleri kurumun kefilliği ile bu sayede Almanya’ya gidebilirler.

Peki Bir Vize Davetiyesi Tam Olarak Ne Anlama Gelir?

Almanya Konsolosluğu (ya da herhangi bir farklı ülke) vize başvurunuzu yaparken ülkede kalacağınız sürede nerede ve ne kadar konaklayacağınızı bilmek isteyecektir. Almanya’ya tatil vb. amaçlarla gidip otel veya hostel gibi seçeneklerde konaklayacak kişiler, konaklayacakları otel veya hosteldeki rezervasyonlarını ibraz ederek konaklama beyanlarını gerçekleştirebilir. Ancak aile-arkadaş ziyareti gibi durumlarda genellikle ziyaret edilen kişinin evinde konaklandığı için, bu beyanın resmi davetiye yoluyla yapılması gerekmektedir. Bu bakımdan Almanya vize davetiyesi, Almanya’da ikamet eden yakınınızın seyahatiniz süresince onun yanında konaklayacağınızı taahhüt eden bir yazılı davetiyedir.

Almanya’ya davetiye ile gitme prosedürü, öncelikle sizi Almanya’da ağırlayacak olan yakınınızın, akrabanızın veya iş kurumunun size orijinal bir davetiyeyi ıslak imzalı bir şekilde göndermesiyle başlar. Bundan sonra da belediyeden bir onay alınır ve davetiyeniz bu süreçten sonra size geri verilir. Bu davetiye onaylandıktan sonra profesyonel bir kurum ile iletişime geçer ve orijinal imzalı davetiyeniz ile Almanya vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Almanya'ya herhangi bir amaçla ziyaret etmek ve Almanya vizenizi en sağlıklı şekilde almak için iletişim formundan bizlere ulaşabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan ofislerimizde bizi ziyaret edebilirsiniz. Alanında uzman vize danışmanlarımız size tüm vize konularında yardımcı olarak ve doğru bir şekilde yönlendirecektir.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.