BLOG

Almanya'ya En Kolay Nasıl Gidilir?

A -A +
Almanya'ya En Kolay Nasıl Gidilir?

Almanya, Avrupa Birliği’nin kurucu ülkelerinden biri olma özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda da müzik, edebiyat ve sanat konusunda pek çok dahiyi ortaya çıkarmıştır. Turistlerce çok fazla tercih edilmesinin ana sebeplerinden birisi de ülkenin böylesine bir genel kültür mirasına sahip olmasıdır. Endüstri ve sanayi konusunda da adeta bir dinamo olan Almanya, bu sebepten dolayı da çok sayıda insanın içinde yaşamak istediği bir ülkedir. Peki Almanya’ya en kolay nasıl gidilmektedir?

Almanya, iki ülkenin arasındaki anlaşmalar dolayısıyla  Türkiye ile gelişmiş bir ilişkiye sahiptir. Bu sebepten dolayı Türk vatandaşları Almanya’ya çok kolay gidebilir ve seyahat edebilirler. Almanya’ya kolay gitmenin pek çok seçeneği mevcuttur. Re-Vize ekibi olarak bu seçeneklerin en öne çıkanlarını sizler için derledik.

Almanya’ya İş Seyahati Yapıyor Olmak

Eğer iş için Almanya’ya gidiyorsanız Alman vizesini çok kısa sürede almanız gayet mümkündür. İş görüşmesi yapacağınız kurumun size göndereceği resmi bir davetiye Alman Konsolosluğu’nun vize başvurunuzu kısa sürede onaylamasını sağlayacaktır. Bu sürecin detayları eksiksiz olarak yerine getirilirse sıkıntı olmadan Alman vizesi alabilirsiniz.

Almanya’da Bir Akraba veya Tanıdık Sahibi Olmak

Almanya’da yaşayan bir akrabanız veya yakınınız varsa çok şanslısınız! Bu durum size vize alma süreciniz dahilinde çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Zaman ve verimlilik açısından bu sayede büyük bir kazanım elde edebilirsiniz. Almanya’da yaşayan veya Almanya vatandaşı olan bir yakına veya akrabaya sahipseniz kısa sürece olumlu bir şekilde vize işlemlerinizi sonuçlandırabilirsiniz. Bu yakınınız veya akrabanız size Almanya’ya gelmeniz için resmi bir davetiye gönderdiyse vizeniz konsolosluk tarafından kısa sürede onaylanacaktır.

Schengen Vizesi Taşımak

Almanya, AB üyesi olduğundan dolayı Schengen prosedürüne dahil bir ülkedir. Schengen sayesinde tek bir AB ülkesinden vize alarak Almanya’ya gidebilirsiniz. Eğer ki kolay vize veren bir Schengen ülkesinden vize alırsanız önce o ülkeye daha sonra da o ülkeden Almanya’ya geçerek seyahat amacınıza ulaşabilirsiniz. Mesela, Yunanistan’dan bir Schengen vizesi alarak önce Atina’ya daha sonra da Atina’dan başka bir vizeye ihtiyaç duymadan Berlin’e geçmek mümkündür.

AB Vatandaşı olmak

Eğer ki herhangi bir AB ülkesinin vatandaşlığına sahipseniz Almanya’ya gitmeniz son derece kolay olacaktır. Bu ülkenin vatandaşlığının size tanıdığı Schengen vizesi sayesinde vize protokollerine tabi olmadan Almanya’ya gitmeniz gayet mümkündür. Bu durum diğer AB ülkeleri için de geçerli olacak bir durumdur. Bir AB ülkesi vatandaşı olduğunuz zaman Schengen vizesine otomatik olarak sahip olursunuz. Bu sebepten dolayı da hiçbir prosedüre tabi olmadan Almanya’ya seyahat edebilirsiniz.

Almanya’ya kolay gitmek ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, vize uzmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.