BLOG

Almanya'ya Hangi Yollarla Gidebilirim?

A -A +
Almanya'ya Hangi Yollarla Gidebilirim?

Gezginlerin, turistlerini iş adamlarının, öğrencilerin ve daha bir çok kişinin uğrak yerlerinden biri olan Almanya; Avrupa'nın güçlü ülkelerinden biridir. Almanya Schengen bölgesine dahil olduğundan dolayı, burayı ziyaret edecek olan kişilerin öncelikle Almanya Schengen vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. Almanya'ya bir çok vize türü ile gitmek mümkündür. Vize türleri seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik göstermektedir. Bu konuda profesyonel bir yardım almak hem doğru kategoriden vize başvurusu yapmanıza ön ayak olacak hem de vizenizin olumlu bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır. Peki Almanya'ya hangi yollarla gidilir? Gelin vize türlerini hep beraber inceleyelim.

Almanya Turistik Akraba Ziyareti Vizesi

Almanya'ya turistik akraba ziyareti vizesi ile gidebilirsiniz.  Almanya’da ikamet eden bir akrabanız veya arkadaşınızı ziyaret etmek amacıyla Almanya’ya seyahat etmek istiyorsanız, ‘akraba ve arkadaş ziyareti’ kapsamında yer alan vize türüne başvuru yapmanız gerekecektir. Bu başvurunun en önemli noktalarından biri, Almanya’da ikamet eden yakınınızın göndereceği davetiyenin aslının elinize ulaşması ve bu davetiyeyi ibraz etmenizdir. Davetiye belediye tarafından onaylanmış olmalıdır. Belgenin aslı kontrol edildikten sonra seyahatinizde yanınızda bulundurmanız için size iade edilecektir.

Almanya Çalışma Vizesi

Çalışma vizeleri son derece önemli izin belgeleridir. Almanya çalışma vizesi, Almanya’da faaliyet gösteren bir firmada çalışabilmek ve bu ülkede oturma hakkı kazanabilmek için başvurulan uzun süreli bir vize türüdür. Almanya’da bir firmayla anlaşıp iş sözleşmesi yaptıktan sonra bu vizeye başvurabilirsiniz. Ancak başvurmadan önce Almanya’nın bu vize türü için katı kurallar uyguladığını, bu nedenle sürecin tüm ayrıntılarının tam ve eksiksiz yürütülmesi gerektiğini akılda bulundurmalısınız. Bu yüzden konsolosluklar, vize başvurularında profesyonel bir yardımın gerekliliğini vurgulamaktadır.

Almanya Turistik Öğrenci Vizesi

Almanya’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen öğrenciler, Almanya’dan Schengen vizesi alabilmek için öğrencilik durumlarını ve maddi yeterliliklerini belgeleyen evrakları hazırlayarak Schengen vize başvurusunda bulunmalıdır. Öğrenciler, eğitim görmeleri nedeniyle çalışma hayatında aktif yer almadıkları için çoğu zaman seyahatlerinin masraflarını karşılayacak bir sponsor göstermeleri beklenir. Bu vize eğitim vizesi ile karıştırılmamalıdır.

Almanya vizesi almak ve başvuruda bulunmak için hemen bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.