BLOG

Almanya'ya Kolay Gitmek İle İlgili 5 İpucu

A -A +
Almanya'ya Kolay Gitmek İle İlgili 5 İpucu

Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden birisi olan Almanya, turistler tarafından sık sık tercih edilen bir ülkedir. Bu sebepten dolayı yılda büyük bir turist akışına sahip olan ülke aynı zamanda Avrupa endüstrisinin ve kültürünün bel kemiğidir. Yıllardır kendisine hayran bırakan konumu ve bakımlılığı sayesinde Almanya, pek çok kişiye harika bir seyahat deneyimi sunmaktadır. Türkiye açısından da Almanya, turistik bir seyahat konusunda çok avantajlıdır. İki ülkenin yıllardır sürdürdüğü göçmenlik ilişkisi ve geniş diplomatik ağlar pek çok Türk vatandaşının Almanya’ya gitmesini kolaylaştırmıştır. Bununla birlikte Almanya’ya gitmenizi daha da kolay kılacak birden fazla seçenek mevcuttur.

Bu seçeneklerin 5 tanesini, Re-Vize ekibi olarak sizler için bir araya getirdik.

1 - Schengen Vizesi Sahibi Olmak

Almanya, Avrupa Birliği dahilinde olduğundan dolayı, Schengen protokolüne dahil bir ülkedir. Schengen protokolü, tek bir vize ile AB dahilindeki pek çok ülkeyi dolaşmanıza imkan tanıyan uluslararası bir vize protokolüdür. Şayet bir Schengen vizesi sahibiyseniz bu vizeyi aldığınız ülkeyi ziyaret ettikten sonra başka bir vizeye ihtiyaç olmadan Almanya’ya geçmeniz mümkündür. Başka bir deyişle; vize prosedürleri fazlasıyla rahat olan bir AB ülkesinden vize aldıktan sonra, önce o ülkeye gidip daha sonra da Almanya’yı ziyaret edebilirsiniz.

2 - Almanya’ya Daha Önce Seyahat Etmiş Olmak

Eğer ki Almanya’ya daha önce seyahat etmişseniz yani yaşamınızın bir döneminde Almanya vizesi sahibi olmuşsanız doğal olarak Almanya’ya çok kolay bir şekilde vize alabilirsiniz. Daha önceden Almanya’ya seyahat etmiş birine yeniden vize vermek konsolosluk otoritelerinin sık sık sıcak baktığı bir durumdur.

3 - Almanya’da Bir Yakına Sahip Olmak

Kalıcı olarak Almanya’da ikamet eden bir yakınınız varsa ne mutlu size! Çünkü bu durum vize alma sürecinde hem zaman hem de verimlilik olarak size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Almanya’da yaşayan veya Alman vatandaşı olan bir yakına sahipseniz vize işleminiz kısa sürede olumlu olarak neticelenir. Özellikle de bu yakınınız size Almanya’ya gelmeniz için resmi bir davetiye göndermiş ise Alman konsololsuğu kısa bir süre içerisinde size olumlu bir yanıt verecektir.

4 - Almanya’ya İş İçin Gidiyor Olmak

Almanya’ya iş için gidiyorsanız da kısa sürede Almanya vizesine kavuşabilirsiniz. İş görüşmesi yapacağınız kurum da size bir davetiye göndereceğinden dolayı Almanya Konsolosluğu vize başvurunuzu kısa sürede onaylayacaktır.

5 - AB Vatandaşı Olmak

Herhangi bir AB ülkesinin vatandaşı iseniz, Almanya’ya sahip olacağınız Schengen vizesi sayesinde herhangi bir vize protokolü olmadan gitme imkanını erişebilir, bu güzel ülkenin tadını diplomatik prosedürler olmadan kıyasıya çıkartabilirsiniz.

Tüm bunların yanında Almanya vizeniz için elbette bir profesyonel yardım işinizi son derece kolaylaştıracaktır. Vize süreçlerinin sıkıcı ve uzun prosedürlerinden sizi kurtaracak olan bu profesyonel yardım ile vizenizi sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek, uzman vize danışmanlarımızla görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.