BLOG

Almanya'ya Kolay Nasıl Gidilir?

A -A +
Almanya'ya Kolay Nasıl Gidilir?

Almanya, Avrupa’nın en kalifiye ülkelerinden birisidir. Müzik, edebiyat ve sanat konusunda çıkardığı dehalar sayesinde turistlerce sık sık ziyaret edilen bir ülke olan Almanya, aynı zamanda AB’nin kurucu üyelerindendir. Coğrafyası, doğası ve insanının kültürü ile Almanya hayran kalınası bir ülkedir. Türkiye ile gelişmiş diplomatik ilişkileri olan bu güzide ülke, 60’lardan bu yana ülkemizle turistik ilişkileri de güçlü tutmaktadır. İki ülkenin arasında yıllardan beri var olan göçmenlik ilişkisi sayesinde Türk vatandaşları kolayca Almanya’ya gidebilir. Almanya’ya gitmenin daha kolay yolları ise elbette mevcuttur.

Re-Vize ekibi olarak bu seçeneklerin bazılarını sizler için bir araya getirdik.

Schengen Vizesi Taşımak

AB üyesi bir ülke olan Almanya bu sebepten dolayı Schengen protokolüne dahildir. Schengen protokolü tek bir vize kullanarak AB dahilinde bu protokole dahil ülkeleri gezmenizi sağlayan bir işlemler bütünüdür. Eğer ki bir Schengen vizeniz varsa bu vizeyi aldığınız ülkeyi ziyaret ettikten sonra başka bir vize almadan Almanya’ya gidebilirsiniz. Yani, vize prosedürleri fazlasıyla rahat bir AB ülkesinden vize aldıktan sonra, önce o ülkeye gidip daha sonra da Almanya’yı ziyaret edebilirsiniz.

Almanya’ya Daha Önce Gitmiş Olmak

Seyahat geçmişinizde Almanya mevcut ise, yani daha önce Almanya vizesi sahibi olmayı başarmışsanız, Almanya’ya çok daha kolay bir şekilde vize almanız mümkündür. Almanya’da daha önce bulunmuş bir kişiye vize vermek Alman otoritelerince hoş karşılanan bir durumdur.

Almanya’da Bir Yakın veya Akraba Sahibi Olmak

Şayet Almanya’da yaşamını sürdüren bir akrabanız veya yakınınız varsa Almanya’ya kolayca gidebilirsiniz. Bu durum size vize alma sürecinde zaman ve verimlilik açısından büyük bir katkı sağlayacaktır. Almanya’da yaşayan veya Alman vatandaşı olan bir yakına ya da akrabaya sahipseniz vize işlemleriniz kısa sürede olumlu olarak sonuçlanır. Özellikle bu yakınınız size Almanya’ya gelmeniz için resmi bir davetiye gönderdiyse, Alman Konsolosluğu kısa süre içerisinde vizenizi onaylayacaktır.

Almanya’ya İş Seyahati Yapıyor Olmak

Eğer ki iş için Almanya ziyareti yapıyorsanız yine çok kısa sürede bir Alman vizesi alabilirsiniz. İş görüşmesinde bulunacağınız kurumun size göndereceği resmi davetiye sayesinde Alman Konsolosluğu vize başvurunuzu kısa bir süre içinde onaylayacaktır.

AB Vatandaşı Olmak

Şayet herhangi bir AB ülkesinin vatandaşı iseniz, Almanya’ya sahip olacağınız Schengen vizesi sayesinde herhangi bir vize protokolü olmadan gidebilirsiniz. Bu durum aynı zamanda Avrupa’nın diğer ülkeleri için de geçerli olacaktır. Eğer  bir AB ülkesi vatandaşı iseniz, Schengen vizeniz otomatik olarak geleceğinden hiçbir prosedüre tabi olmadan Almanya’ya seyahat etmeniz gayet mümkündür.

Profesyonel Yardım Almak

Bugün artık konsolosluklar dahi vize alım süreçlerinde profesyonel bir yardım alınması gerektiğini sıkça vurgulamaktadır. Herhangi bir sorun yaşanmaması için vizenizi kısa sürede çıkaracak olan bu işlemler, profesyonel bir ekip tarafından sizin adınıza yürütülmektedir.

Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek, vize konusunda destek ve yardım alabilirsiniz.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.