BLOG

Almanya'ya Nasıl Gidilir? Adım Adım Almanya Yol Haritası

A -A +
Almanya'ya Nasıl Gidilir? Adım Adım Almanya Yol Haritası

Bir gezginsiniz ve Almanya'ya gitmek istiyorsunuz. Ya da Avrupa'nın en önemli ülkelerinden biri olan Almanya'da eğitim görmek istiyorsunuz. Belki de iş için bir ziyarette bulunmak istiyorsunuz. Bu konuyla ilgili kafanızda pek çok soru olabilir. Zira Almanya özellikle vize konusunda oldukça sıkı prosedürleri bulunan ülkelerin başında gelmektedir. Peki Almanya'ya nasıl gidilir? Adım adım yol haritasını bu yazımızda sizler için bir araya getirdik.

Her Yönden Güçlü Bir Ülke: Almanya

Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biri olan Almanya, bugün pek çok kişi tarafından ziyaret edilmek ve yaşamak istenen ülkelerin başında gelmektedir. Hem sosyal devlet oluşu, hem de büyük bir ekonomik gücü bünyesinde barındırması ile Almanya, adeta fırsatlar ülkesidir diyebiliriz. Almanya'ya gitmek her ne kadar zor bir süreç gibi gözüküyor olsa da, ülkeye gidebilmenizin pek çok yöntemi var.

Özellikle Türkiye ile olan yakın ilişkilerinden dolayı, bir çok vatandaşımız Almanya'ya sadece seyahat etmeye değil, yaşamak, eğitim almak ve çalışmak için gitmeyi de istemektedirler. Vize konusunda sıkı prosedürlere sahip Almanya'ya giriş yapabilmeniz için bir çok yol var diyebiliriz. Peki Almanya'ya hangi yollar ile gidebilirsiniz?

Schengen Vizesi İle Almanya'ya Gitmek

Almanya, bir Schengen ülkesi olduğu için, ülke için alacağınız vizeden önce bir Schengen vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ayrıca şunu belirtmemiz gerekir ki bu vize türü ile tam 26 ülkeye rahat bir şekilde giriş yapıp seyahat edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Konsolosluğun sizden istediği evrakların eksiksiz ve tam sunulması, sürecinizi olumlu yönde etkileyecektir. Diğer türlü vize reddi ile karşılaşmanız söz konusudur.

Almanya Vize Çeşitleri Nelerdir?

Yazımızda da bahsettiğimiz gibi, ülkeye giriş yapmadan önce bir adet Schengen vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Dolayısıyla Almanya'ya pek çok vize türü ile gitmeniz mümkündür. Bu vize türlerini sayacak olursak; Aile birleşimi vizesi, eğitim vizesi, çalışma vizesi, turistik akraba ve arkadaş ziyareti vizesi, şoför vizesi, ticari vize, transit vize, turistik çalışan vize, turistik çalışmayan & işsiz) vizesi, turistik çiftçi vizesi, turistik emekli vizesi, turistik işveren vizesi, turistik kamu çalışanı vizesi, turistik öğrenci vizesidir.

Yukarıda saydığımız tüm vize çeşitleri ile Almanya'ya giriş yapmanız mümkündür. Son derece sıkı prosedürleri olan Almanya vizesi süreci ile ilgili profesyonel bir hizmet almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.