BLOG

Almanya'ya Turist Olarak Gidip Çalışma İmkanı Bulabilir Miyim?

A -A +
 Almanya'ya Turist Olarak Gidip Çalışma İmkanı Bulabilir Miyim?

Almanya, Avrupa’nın en gelişmiş ve ileri ülkeleri arasında gelmektedir. Ekonomik ve kültürel açıdan kıtanın adını en çok duyurmuş ülkesi olan Almanya entelektüel olarak da son derece güçlüdür. Hegel, Kant ve Freud gibi bilgeleri yetiştirmiş bir kültüre sahiplik eden Almanya, büyük bir turist akımına sahiptir. Ülke aynı zamanda AB’nin kurucu üyelerinden de birisidir. Büyük bir sanayiye ve endüstriye sahip olan Almanya bu sebepten dolayı çok fazla göç almıştır. Ülkedeki yaşam standartlarının yüksekliğinin de şüphesiz ki bu göç durumuna büyük bir katkısı olmuştur.

Almanya ve Türkiye

Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişimi yaklaşık yüz yıl öncesine uzanmasına rağmen, özellikle Türkiye’den göçmen işçi aldığı için iş gücü anlamında Almanya önemli bir konumdadır. Almanya’ya giden Türk göçmen işçiler ülkenin kültürüne etki etmiş ve iki milleti birbirine yakınlaştırmışlardır. Bu durum sayesinde pek çok Türk, Almanya’ya turist veya çalışan olarak gitmeyi başarmaktadır.

Almanya’ya Turist Olarak Gidip Çalışmak Mümkün Mü?

Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerden dolayı bu ülkede turist olarak çalışma düşüncesi pek çok vatandaşın aklından geçer. Ancak bu sorunun yanıtı ne yazık ki genelde olumsuzdur. Turist vizesi veya statüsü ile Almanya’da çalışırsanız kaçak çalışmış durumuna düşebilirsiniz. Bu durum içerisindeyken yakalanırsanız hem sınır dışı edilirsiniz hem de bu durum sicilinize işlenir. Böyle bir durum, tekrar vize almanızın önüne ciddi bir engel koyar.

Almanya’da Çalışmak İçin Alternatif Çözümler Nelerdir?

Almanya’da turist vizesi ile kaçak çalışmak yerine bir çalışma izni almayı deneyebilirsiniz. Çalışma izni almak hem size resmi bir şekilde ülkede çalışma imkanı sağlayacak hem de olası tehlikelerden sizi muhafaza edecektir. Almanya kadar katı ve kendi prosedürlerine saygılı bir ülkede çalışma izni alarak çalışmak kesinlikle en güvenli yoldur.

Almanya’da Çalışmak İçin Nereye Başvurmalıyım?

Profesyonel bir yardım almak,  Almanya’da çalışabilmek için sahip olabileceğiniz en garanti yoldur. Hem konsolosluklar hem de işin uzmanları hemen hemen her vize alma durumunda profesyonel yardımın gerekliliğini vurgulamaktadırlar. Profesyonel bir destek alarak istediğiniz vize işlemini kısa ve olumlu bir süre içerisinde sonlandırabilirsiniz. Aynı zamanda almak istediğiniz ancak alamadığınız bir vize türünü yine bu sayede alabilirsiniz. Bu da çalışma vizesi alamadığından dolayı turistik vize alma yoluna giden pek çok kişiye faydası dokunacak bir durumdur.

Re-Vize’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek, her türlü vize konusunda en sağlıklı desteği alabilir ve yaşayabileceğiniz her türden aksiliğin önüne geçmiş olursunuz. Vize alım süreçlerinin sıkıcı prosedürlerinden sizi muaf tutacak bir yardım ile sorunsuz bir şekilde yurtdışına çıkabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.