BLOG

Almanya'ya Vize Nasıl Alınır?

A -A +
Almanya'ya Vize Nasıl Alınır?

Avrupa Birliği’nin en büyük ve en kalabalık ülkesi Almanya, ülkemizle yoğun ilişkilerinden dolayı Türk vatandaşlarının en sık ziyaret ettiği ülkelerden biridir. Türkiye’den Almanya’ya seyahat edenler genellikle aile-akraba ziyareti, aile birleşimi, ticaret, turizm, üniversite eğitimi veya dil kursu gibi nedenlerle seyahat etmektedir. 

Schengen Birliği’nin kurucuları arasında bulunan Almanya, bu kapsamda umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olan Türk vatandaşlarına vize uygular. Aile birleşimi, eğitim vizesi (öğrenci vizesi), çalışma izni veya oturma izni gerektiren durumlarda ise diğer pasaport sahipleri (diplomatik, hizmete özel vs.) de Almanya Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Ancak bu pasaport sahipleri 90 günü aşmayan kısa süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Almanya vizesi almak için Almanya Konsolosluğu’na başvuruda bulunmak gerekir. Bu başvuru çeşitli şekillerde yapılabilir. İster konsolosluk tarafından yetkilendirilen başvuru merkezlerinden randevu alarak başvurunuzu bizzat gerçekleştirebilir veya tam yetkili vize danışmanlık firmaları aracılığıyla başvurabilirsiniz. Başvurunuzu bizzat yaptığınızda evraklarınızın takibini de bizzat yapmak durumunda kalırsınız. 

Bununla birlikte, Almanya vize başvurunuzu tam yetkili profesyonel vize danışmanlık firmamız aracılığıyla gerçekleştirmeye karar verirseniz, zamandan ve hatta paradan tasarruf edebilirsiniz. Almanya vize başvuruları, çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre değişen pek çok evrak toplamanız gereken ve titiz değerlendirmelere tabi tutulan başvurulardır. Bu nedenle, evraklarınızın doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması, aynı titizlikle takip edilmesi vizenizin ret almaması açısından çok önemlidir. Reddedilen vizelerin başvuru ücretlerinin iade edilmediğini hatırlatmak isteriz.

Almanya vize başvuruları hakkında daha fazla bilgi almak ve vize başvurunuzu zaman kaybetmeden başlatmak için bugüne kadar binlerce vizenin olumlu sonuçlanmasına aracılık eden Re-Vize profesyonel vize danışmanlarımızla irtibat kurabilirsiniz. Danışmanlarımız Almanya vize başvurusu için gerekli olan tüm bilgileri ve kontrol listelerini sizinle paylaşacak, mülakata çağrılmanız halinde takip etmeniz gereken strateji hakkında sizleri bilgilendirmekten memnuniyet duyacaktır. Bize Ankara ve İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.