BLOG

Amerika Evlilik Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Amerika Evlilik Vizesi Nasıl Alınır?

Dünyanın en büyük ekonomi devlerinden biri olan Amerika, bugün pek çok kişi tarafından seyahat etmek ve yaşamak istenilen ülkelerin başını çekmektedir. Aynı zamanda dünyanın en büyük toprağına sahip ülkeleri arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri, çok sayıda kültürün bir arada yaşadığı dünyanın en kalabalık ülkelerinden biridir. 50 eyalet ve bir federal bölgeden oluşan Amerika’da dış ilişkilerinde birbirlerine bağlı olan iç ilişkilerinde ise her birinin ayrı yasama ve yürütmelerinin olduğu eyaletlerinin her biri görülmeye değer unsurlar barındırır. Bu devasa ülkeye pek çok açıdan gitmek mümkündür. Dolayısıyla gidiş amacına göre vize türleri çeşitlilik göstermektedir. Bu yazımızda Amerika evlilik vizesi türünü sizler için açıkladık. Amerika evlilik vizesi nasıl alınır? Kolay bir süreç midir?

Amerika Evlilik Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?

Bir diğer adı aile birleşimi vizesi olan evlilik vizesi, uzun süreli (D tipi) vize kategorisinde bulunmakta olup bu vizeye sahip olanlar Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal olarak ikamet etme iznine sahip olurlar. Amerika’da ikamet eden eşinizin yanına giderek Amerika’ya yerleşmeyi düşünüyorsanız, “Amerika evlilik vizesi” olarak da bilinen Amerika aile birleşimi vizesine başvuru yapmanız gerekecektir.

ABD aile birleşimi ya da diğer adı ile evlilik vizesi için başvuru yaparken hazırlamanız gereken evraklar arasında İngilizce başvuru formu, İkamet Yasası 55. Maddesi uyarınca talep edilen belge, pasaport, eşlerin nüfus bilgilerini içeren Uluslararası Evlenme Kaydı Örneği, başvuru sahibinin tam tekmil vukuatlı nüfus kaydı, Amerika’da yaşayan eşin ikamet belgesi, varsa ABD Doğum Sertifikası vb. belgeler yer alır. ABD, aile birleşimi vizesi için başvuranlardan basit düzeyde İngilizce bildiklerini kanıtlamasını istemekte olup bu sertifikanın aslı ibraz edilmelidir. Ancak İngilizce bildiğinizin açıkça görüldüğü durumlarda bu şart aranmayabilir, bu konuda takdir ABD Konsolosluğu’na aittir.

Tüm bu süreçler bir takım titiz detayları barındırmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir vize reddi almamak adına profesyonel bir destek alınması gerekmektedir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında kendini geliştirmiş uzman vize danışmanlarımız ile konu hakkında daha sağlıklı bir şekilde görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.