BLOG

Amerika'nın En Güzel 5 Şehri

A -A +
Amerika'nın En Güzel 5 Şehri

Amerika, kültürel çeşitliliğe sahip devasa bir ülkedir. Amerikan kültürünü oluşturan insanlar bir zamanlar Avrupa’da, Orta Doğu’da, Asya’da, Afrika’da yaşıyorlardı fakat bu ülkeye gittiklerinde ortak bir Amerikan kimliği altında birleşerek şu an günümüz dünyasındaki en büyük ekonomilerinden birini oluşturdular. Amerika Birleşik Devletleri günümüz dünyasına en çok damgasını vurmuş ülkelerin başında gelmektedir. Böyle ilgi çekici bir ülke olması yalnızca kültürünün, ekonomisinin zenginliğinden dolayı değil. Yeni kurulmuş bir ülke olsa da burası muhteşem doğal güzelliklere, geçmişten kalan kasabalara ve yapılara sahip bir yer. Ülke, çok canlı sosyal, kültürel yaşantısıyla da her yıl yüz binlerce ziyaretçi kabul etmektedir. Fakat Amerika vize işlemleri belki de dünyadaki en zor vize süreci olarak görülmektedir. Ancak profesyonel bir vize danışmanlık firması ile Amerika vizenizi rahat bir şekilde alabilmeniz mümkün.

Vize tartışmalarını şimdilik bir kenara bırakalım ve izin verin size Amerika’nın mutlaka gidip görülmesi gereken en iyi 5 kentini tanıtalım.

1) New York City, New York

Amerika denilince aklımıza gelen şehir muhtemelen burasıdır. Gökdelenleri, kalabalık caddeleri, meydanları, yüksek yapılarıyla hepimizin en azından birkaç kez televizyonda gördüğü bir şehirdir. Bu kente Amerikalılar büyüklüğü ve ihtişamından dolayı “Büyük Elma” adını takmıştır. Eğer Amerika’ya gidip gerçek bir Amerika deneyimi yaşamak istiyorsanız New York’u muhakkak görmelisiniz. 

2) Los Angeles, California

Bu canlı ve büyük eğlence kenti Amerika’nın Batı yakasında bulunuyor. 20. yüzyıldaki en önemli kültürel odaklardan biri olan Hollywood bölgesi bu kentin sınırları içinde yer almaktadır. Aynı zamanda günümüz medya ve bilişim teknolojilerinin geliştirildiği Silikon Vadisi de bu şehirdedir. Burası ışıklardan, eğlenceden meydana gelmektedir demek yalan olmaz. Pek çok filme, kitaba, şarkıya, şiire konu olmuş önemli bir şehirdir. 

3) Chicago, Illinois

Chicago Amerika’nın en büyük üçüncü şehri olarak kabul edilir. Pek çoğumuz Chicago’yu NBA’de popüler olmuş olan basketbol takımı Chicago Bulls ve o takımın daimi temsilcisi Michael Jordan aracılığıyla tanıyoruz. Fakat bu kent yalnızca bir basketbol takımından da ibaret değil elbette, tüm sokaklarında bir yaşanmışlık, düşünmüşlük barındıran bu kenti mutlaka ziyaret etmelisiniz.

4) Miami, Florida

ABD’nin güneydoğu sahilinde yer alan bu kent pek çok filme konu olmuştur. Son derece popüler bir tatil kenti olan Miami, zengin kültürel yaşantısı ve pek çok kez fotoğraflanan günbatımı manzaralarıyla ünlüdür. Eğer yolunuz ABD’ye yaz mevsimlerinde düştüyse Miami’ye gitmeden geri dönmeyin. 

5) San Francisco, California

Burası da Los Angeles’ın yer aldığı batı sahilinde, aynı eyalet olan California’da yer alan büyük bir şehirdir. Yokuşlu sokakları, kent tramvayı ve kültürel çeşitliliğiyle öne çıkan bu kent geçmişte pek çok kültürel akıma ev sahipliği etmiştir. 

Amerika gezilmekle bitmeyecek devasa bir ülke. Amerika vizesinin güncel sürecini merak ediyor ve vize başvuru işlemleri hakkında bilgi almak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.