BLOG

Amerika Turistik Çalışan Vizesi Almak İle İlgili 5 İpucu

A -A +
Amerika Turistik Çalışan Vizesi Almak İle İlgili 5 İpucu

İş yaşantısıyla yakından mı ilgileniyorsunuz? Eğer özel sektörde çalışan bir insansanız ve ABD’yi ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, bu seyahatten önce bir turistik çalışan vizesi almanız gerekmektedir. Amerika turistik çalışan vizesi almak ile ilgili  5 ipucuna geçmeden önce, ABD hakkında kısaca bilgi verelim.

ABD Hakkında Genel Bilgiler

Dünyanın en çok tanınan ülkelerinden birisi olan Amerika Birleşik Devletleri turistik potansiyel açısından inanılmaz bir ülkedir. Bu potansiyeli iyi kullanan ABD birleşik devletleri dünya üzerindeki en yüksek turist sirkülasyonlarından birisini yaratmıştır. Bunda elbette ülkenin pazarlama ve reklam konusundaki öncülüğünün de çok büyük bir payı mevcuttur. Çok kültürlü bir yapıya sahip olan ABD hiç kimsenin yabancı olmadığı bir yapı taşır. New York, Hollywood ve Broadway gibi noktaların merkezi olan ABD dünyadaki hemen hemen herkesin ziyaret etmek istediği bir ülke olarak isim yapmıştır.

ABD Turistik Çalışan Vizesi Ve Belgeler

Turistik amaçla ABD’yi görmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ABD turistik çalışan vizesi başvurusu yapmak zorundadır. Turistik çalışan vizesi başvurusu sürecinde ABD Konsolosluğu tarafından talep edilen belgeler, çalışma durumunuza göre değişkenlik göstermektedir. Eğer ki fiilen bir şirkette çalışıyorsanız, ibraz etmeniz gereken belgeler şunlardır:

  • Pasaportunuz, 

  • Çalıştığınız iş yerinin sahip olduğu vergi levhası,

  • Tamamlanmış uçak ve otel rezervasyonlarınız

     

  • Gelirinizi belgeleyen evraklar, 

  • İş yerinizin oda sicil kaydı, 

  • Ticaret sicil gazetesi kaydı. 

ABD Turistik Çalışan Vizesi Almak İle İlgili 5 İpucu

1- Evraklarınızı Eksiksiz Ve Tam Düzenlemek: Vize başvurunuzun pozitif sonuçlanması için bu durum çok önemlidir. ABD vizesi alırken tercih edeceğiniz vize türüyle alakalı evraklarınızı doğru şekilde sunmanız şarttır. Aksi takdirde başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır.

2- Vize Ücretini Gününde Yatırmak: Evrakların hazırlanması tamamlandıktan sonra sıra başvuru formunun doldurulması ve vize ücretinin yatırılması gelmektedir. Vize ücretini yatırmayı asla ertelememelisiniz.

3- Mülakatta İkna Edici Ve Net Bir Dil İle Konuşmak: ABD vize başvurusunda bir mülakattan geçmeniz elbette ki gereklidir. Yüz yüze yapılacak bir görüşme sırasında konsolosluğu verdiğiniz bilgilerin doğru olduğuna ve seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğinize ikna etmelisiniz. Mülakatın ve iletilen evrakların temel amacı, konsoloslukta bu fikri uyandırmaktır.

4- Davetiye İle Gitmek: Eğer ABD’de yaşayan bir yakınınız varsa, size göndereceği bir davetiye de vize sürenizin çıkmasında olumlu katkılar sağlayacaktır.

5- Profesyonel Bir Yardım Almak: ABD turistik çalışan vizesi almak istiyorsanız, tecrübeli bir profesyonel ekipten destek almak yapabileceğiniz en akıllı harekettir. Önemli detayların atlanmadığından emin olmanızı sağlayacak bu süreç sayesinde vize başvurunuz daha hızlı ve isabetli tamamlanacaktır. Bugün artık konsolosluklar dahi vize alım sürecinde bu tarz bir profesyonel yardımın gerekliliğini vurgulamaktadır.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, ABD turistik çalışan vizenizi en hızlı ve en doğru şekilde alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.