BLOG

Amerika Turistik Öğrenci Vizesi İle ABD'ye Gidin!

A -A +
Amerika Turistik Öğrenci Vizesi İle ABD'ye Gidin!

Rüyalar ülkesi Amerika'ya gitmek hemen hemen herkesin hayali olmalı. Bugün milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ABD'ye Amerika turistik öğrenci vizesi ile de gitmek mümkün.

Pek çok kişi, bünyesinde çeşitli avantajları barındıran bu güzel ülkeye gitmek için can atar. Ama yine pek çoğu, ABD'ye gitmeye pek cesaret edemez. Bunun en temel sebeplerinden biri, vizenin çıkmayacağı korkusudur. Amerika, uyguladığı ince prosedürlerden dolayı böyle bir izlenim veriyor olsa da, aslında vize alım süreci o kadar da korkutucu değildir.

ABD'ye Schengen İle Gitmek Mümkün mü?

Geniş ovaları ve dağları, kültür sanat etkinlikleri, kozmopolit yapısı ile dillere destan bu prestijli ülkeye pek çok farklı şekillerle gitmek mümkün. Ancak ne yazık ki 26 ülkeyi kapsayan Schengen bölgesi içinde bulunmadığı için, Schengen vizesi ile buraya giriş yapmanız mümkün değildir.

Amerika Turistik (Öğrenci) Vizesi Hakkında

Eğer halihazırda bir öğrenciyseniz ve ABD'ye turist amaçlı bir seyahat yapmak istiyorsanız, başvuracağınız vize türü Amerika turistik öğrenci vizesidir. Öğrenci ve çalışmıyor konumunda olduğunuz için bir sponsor belirtmeniz, konsolosluk tarafından istenmektedir. Aksi durumda vizeniz olumsuz sonuçlanacaktır.

Sponsorunuzu bulduktan sonra yapacağınız işlem, evrakların eksiksiz ve tam doldurulmasıdır. Sizden istenen evrakları eksiksiz ve tam bir şekilde hazırlayıp, konsolosluğa vermeniz gerekmektedir. Eksik, yanlış ve hatalı belgeler vizenizin red almasına olanak vereceğinden bu konuda oldukça dikkatli olmanız önerilir. Evraklarınız tamamlandıktan sonra sırada başvuru formunun doldurulması ve vize ücretinin yatırılması işlemi vardır. Daha sonra ise bir mülakattan geçecek ve konsolosluğu seyahat amacınız için ikna etmeniz beklenecektir. Bu konuda olabildiğine açık ve net bir dille kendinizi ifade etmeniz, vize sürecinizin olumlu sonuç vermesine olanak sağlar.

Peki Hangi Evrakları Hazırlamam Gerekir?

Bu vize türü için hazırlayacağınız evraklar arasında pasaport, vize başvuru formu, şahsi dilekçe, biyometrik fotoğraf, sponsorunuzun masraflarınızı karşılayabilecek gelir düzeyine sahip olduğunu gösteren belgeler, işyeri evrakı, eğer varsa tapu ve ruhsat fotokopileri vb. yer almaktadır.

Bu konuda çok titiz olmanız gerektiğini dile getirmiştik. Vize sürecinin sıkıcı prosedürlerinden sizi alıkoyacak ve sizin adınıza işlemleri hızlıca uygulayacak bir profesyonel yardım ise, vize sürecinizi daha da olumlu bir hale getirecektir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, alanında kendini geliştirmiş vize danışmanlarımızdan profesyonel yardım alabilirsiniz. Amerika vizesi almak artık düşündüğünüz kadar zor değil!

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.