BLOG

Amerika Turistik Vizesi Almak İsteyenler Ne Yapmalı?

A -A +
Amerika Turistik Vizesi Almak İsteyenler Ne Yapmalı?

Resmi adıyla Amerika Birleşik Devletleri, 325 milyonluk bir nüfusuyla dünyanın süper gücü konumunda bulunan, eğlence ve ticaret sektörünün merkezlerinden biri olan ABD’yi her yıl Türkiye’den binlerce kişi ziyaret etmektedir. 

Amerika Birleşik Devletleri birçok ülkeye olduğu gibi Türkiye’ye de vize uygulamaktadır. Amerika’ya turistik seyahat için gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Amerika turistik vizesi için başvuru yapmalıdır. 

Amerika vizesi başvuru sürecinde mesleğinize göre değişiklik gösteren bazı evrakları Amerikan konsolosluğuna sunmanız gerekmektedir. Ayrıca diğer ülkelerin aksine Amerikan Konsolosluğu başvuran herkesle birebir görüşme talep etmektedir. Evraklarınızı tamamladıktan sonra konsolosluktan randevu alarak görüşmeye giderek ziyaret amacınızı bir de sözlü olarak ibraz ediyorsunuz. Bu birebir görüşme genellikle kişilerde stres yaratsa da evraklarınız tam olduğu ve amacınız evraklarınız ile örtüştüğü sürece stres yapmanız gereken bir konu değildir. 

Biraz da mesleğinize göre değişen evraklardan bahsedelim; tarım sigortasına bağlı olarak çalışan bir çiftçi iseniz ve Amerika’ya turistik amaç ile seyahat edecekseniz konsolosluğa sunmanız gereken evraklar arasında mal beyanı, SGK hizmet dökümü, çiftçi kayıt belgesi, şahsi banka dökümü, dilekçe gibi belgeler yer almaktadır. Bunlar dışında standart olarak herkesin doldurması gereken başvuru formu, pasaport, biometrik fotoğraf gibi belgeler de mevcut. 

Devlet nezdinde çalışan biriyseniz yani bir memursanız ve turistik amaçla Amerika’ya seyahat edecekseniz, özel sektör çalışanlarına nazaran daha az evrak toplamanız gerekecek. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, şahsi banka dökümü, maaş bordrosu, izin ve görev yazısı ve dilekçe hazırlamanız gereken evraklar arasındadır. 

Bireysel olarak başvuru yapabileceğiniz gibi yetkili ve profesyonel bir vize şirketi aracılığı ile de başvuru yapabilirsiniz. Amerika tahmin edileceği üzere başvuruları oldukça detaylı ve titiz bir araştırma sürecinden geçiren bir ülkedir. Dolayısıyla herhangi bir yanlış doldurulmuş veya eksik doldurulmuş evrak, ödemeniz gereken harç ücretinin yanmasıyla birlikte zaman ve seyahat planlarınızın iptali nedeniyle manevi kayıplara da sebep olabilmektedir. Bu gibi kayıpların yaşanmaması için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlık Şirketi’nin alanlarında deneyimli ve uzman danışmanları ile çalışabilirsiniz. İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek danışmanlarımız ile birebir görüşebilir, en kısa sürede sorunsuz Amerika vizesi alabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.