BLOG

Amerika Turistik Vizesi İle Amerika'yı Yeniden Keşfedin!

A -A +
Amerika Turistik Vizesi İle Amerika'yı Yeniden Keşfedin!

Turistik vizelerin alınma süreci, diğer uzun süreli vizelere nazaran daha kolaydır diyebiliriz. Hiçbir vize başvuru sürecinin “kolay” olmadığı gerçekliğini hatırlatmakla birlikte bu durum bir veri olarak kabul edilebilir. Bu ülkenin vize politikaları tüm diğer Schengen ve Avrupa ülkelerine göre çok daha sıkıdır ve yine bu ülkelerden farklı olarak almaya hak kazandığınız vizeler ülkeye girişinizi garantilemeye yetmez. Şüphesiz bu süreç de Schengen ülkelerindeki yoğun süreçlerle kıyaslandığında, zorlukların temel nedenleri esasen Amerikan vize politikalarının ekonomik ve diğer olaylara karşı aşırı duyarlı ve değişken yapısında yatmaktadır. Öyle bir durum ki bu süreç, ülkeye girişiniz hakkında son sözü söyleyecek yetkili, Amerika sınırında sizi yeniden bir incelemeden geçirmekle yükümlü olan gümrük memuruna kadar uzayabilir. Eğer bu kişiyi de belge beyanlarınız ve eksiksiz evraklarınızla ikna etmekte başarılı olamazsanız ülkeye giriş sağlayamazsınız. 

Böyle bir durumda okyanusun ötesinden geri gönderilmeniz işten bile değildir. Fakat siz yine de korkmayın, zira her şeyin “biraz daha kolay yolu” vardır.

Amerikan Vize Başvurusu

Turistik Amerika vizesi, “Göçmen Olmayan Vize” kategorisine dahildir. Amerika Turistik Vize Tipi B1/B2 Vize kategorisindedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli (multiple) olarak vize verilmektedir. Fakat Amerika vizesi ile seyahat eden kişi senede maksimumn 6 ay (180 gün) Amerika'da konaklayabilmektedir. Daha önceden başarılı sonuçlanan Schengen vizesi başvurularınız, bu süreçte size ihtiyacınız olan olumlu etkiyi verebilir.

Gümrük giriş sınırındaki memurlar, başvuru sahibinin Amerika’daki ikamet izni süresini belirleme hakkına sahiptir. Kişinin seyahati öncesinde vize işlemleri için mesleki durumuna uygun olarak bazı evrakları hazırlaması gerekmektedir. Yasal olarak ikamet bilgilerini, çalışma durumunu, Amerika'daki konaklama tipini ve  erek görülmesi halinde neden Amerika'ya seyahat etmek istediğini belirten tüm şahsi evrakları ile beraber kişi randevu günü ve saatinde Amerika Büyükelçiliği ya da Başkonsolosluğu önünde hazır bulunmalıdır. Vize mülakatı sırasında kişinin sözlü olarak beyan ettiği bilgileri yazılı olarak da ibraz etmesi istenildiğinde ilgili evrakları sunabilmesi gerekmektedir.

Evraklarınız, sunduğunuz maddi durum ve çalışma beyanları, yetkililer tarafından eksiksiz olup olmadığına, hatalı yahut çelişkili olup olmadığına dayalı olarak büyük bir titizlikle incelenecektir. En küçük bir aksilik kesin olarak vize başvurunuzun iptaline sebep olacaktır. Yetkililerin göstereceği acarlığı, titizliği aynı oranda sizin de göstermeniz gereklidir. Bundan dolayı o kadar da kaygılanmaya gerek yok, çünkü tüm bu karmaşık süreci tek başınıza geçirmek durumunda değilsiniz. Re-vize ailesi olarak tüm vize işlemlerinizde yanınızdayız.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.