BLOG

Amerika Vize Başvurusu Süreci

A -A +
Amerika Vize Başvurusu Süreci

Dünyanın en büyük ekonomi devlerinden biri olan Amerika, bugün pek çok kişi tarafından ziyaret edilmek istenen ülkelerin başını çekmektedir. Amerika Birleşik Devletleri, ticaret, eğitim ve eğlence gibi çeşitli amaçlarla Türkiye’den de her yıl çok sayıda insan ağırlamaktadır. Uluslararası ticaret yürüten iş insanları ve araştırma yapma amacıyla giden bilim insanları, dünyada başarısı ile ön plana çıkan Amerikan üniversitelerinde eğitim almak isteyen öğrenciler, amacı ve mesleği ne olursa olsun Türkiye’den Amerika’ya seyahat etmek isteyen kişiler Amerika vizesi almalıdır. Peki Amerika vize başvurusu süreci nasıl işlemektedir?

Amerikan vizesi almak isteyen Türkiye vatandaşlarından pasaport kategorisi fark etmeksizin Amerika Büyükelçiliği, Amerika Başkonsolosluğu'na ya da akredite edilmiş bir vize şirketine başvuru yapabilirler. Konsolosluklar son yıllardaki prosedürler gereği başvuruları oldukça titizlikle incelemektedirler. Buna rağmen profesyonel şirketlerin yardımı ve amaca uygun evrakların beyanı ile Amerika vizesi almayı imkansız olarak görmek için bir sebep yoktur.

Amerikan Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, başvuru formunda da sizden talep edilecek olan belgelerin eksiksiz ve kusursuz teslim edilmesi durumudur. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir diğer konu sizden istenen fotoğraf olacaktır. Bu fotoğraf son 6 ayda çekilmiş olmalıdır. Özel bir boyut ve formatta çekilmesi gereken fotoğrafı randevu sırasında da yanınızda bulundurmanızda fayda var. Daha sonra DS-160 olarak adlandırılan Amerika Vizesi Başvuru Formu’nu doldurmanız gerekecek. Başvurunun en kritik adımlarından biri olan formu doldururken oldukça dikkatli ve özenli davranmanızda fayda var. Eksik ya da hatalı verilen bilgiler vize başvurunuzun reddedilmesine yol açabilir. Formda yer alan sorulara mümkün olduğunca açık ve net cevaplar vermeniz, gereksiz ve açıklayamayacağınız detaylardan kaçınmanız vizenizin kabulü konusunda size avantaj sağlayacaktır. Önemli olan başka bir detay ise formu randevu tarihinizden en az 3 iş günü önce doldurmuş olmanız. Bu süre içerisinde doldurulmayan form randevunuzun iptaline ve tekrar randevu almanıza sebep olabilir.

Mülakatlar Nasıl Geçiyor?

Amerika’ya vize başvurusu yapanların gözünü korkutan en önemli adım hiç şüphesiz ki mülakattır. Öncelikle randevunuza giderken rahat ve sakin olmalısınız. Amerikan Konsolosluğu’nun başvuranlara karşı genellikle pozitif tutum içinde olduklarını bilmekte fayda var. Mülakat esnasında size sorulan sorulara net ve açıklayıcı cevaplar vermeye özen göstermelisiniz. Ne kadar kendinizden emin ve rahat olursanız görüşmeniz o kadar pozitif sonuçlanacaktır.

Amerika vize detayları ile ilgili daha sağlıklı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.